Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Στην πρωτιά ο Sordo, καταστροφή για Tanak

 Σχολιάστε 
1.524 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2024)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Στην πρωτιά ο Sordo, καταστροφή για Tanak
3 Φωτογραφίες »

- Δύο κλαταρίσματα έριξαν τον Tanak από την 1η θέση
- Πήρε την Θήβα ο Ogier αλλά παραμένει μακριά
- Πρώτος Έλληνας ο Ρουστέμης με Skoda Fabia

Δύο κλαταρίσματα έριξαν τον Tanak από την 1η θέση

Η σημερινή μέρα άνοιξε με την ειδική διαδρομή Ρεγγίνι με τον Takamoto Katsuta να είναι αυτός που ανέλαβε να «καθαρίσει» το δρόμο για τους υπόλοιπους. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο αγώνας των ανατροπών και αυτό αποδείχθηκε νωρίς αφού, ο Tanak, επικεφαλής της κατάταξης ως εκείνη την ώρα, χρειάστηκε να σταματήσει δύο φορές λόγω προβλημάτων στα ελαστικά του, πρώτα στο πίσω δεξί και έπειτα στο εμπρός δεξί, χάνοντας συνολικά περίπου 4 λεπτά και με αποτέλεσμα να πέσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης μετά το τέλος της ε.δ 7. Την πρωτιά πήρε έτσι στην γενική κατάταξη ο Dani Sordo. Ο Ισπανός δεν πίεσε τόσο πολύ, αφού έγραψε τον 3ο καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή αλλά ο ρυθμός του ήταν αρκετός για να ανέβει στην πρωτοπορία. Πρώτος στην ε.δ 7 ήταν ο Thierry Neuville, με χρόνο που τον βοήθησε να βρεθεί στην στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.

Πήρε την Θήβα ο Ogier αλλά παραμένει μακριά

H τελευταία ειδική πρωινή διαδρομή έλαβε χώρα στην Θήβα, με τους περισσότερους οδηγούς να παραμονιούνται για το γεγονός πως λόγω της άμμου και του χώματος, είχαν μειωμένη πρόσφυση και επηρεαζόταν ακόμα και η ικανότητά τους να δουν μέσα στα αυτοκίνητα. O Sebastien Ogier με Toyota GR Yaris Rally1 ήταν ο ταχύτερος στην διαδρομή των 20,95 χιλιομέτρων, ωστόσο παραμένει 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sordo στην γενική κατάταξη.

Ο Ισπανός τραυματίστηκε ελαφρά γύρω στο δεξί του μάτι από μια πέτρα αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή 7,4 δλ. πιο αργά από τον Ogier, αύξησε όμως την διαφορά του από τον δεύτερο Neuville, ο οποίος έβαλε τα σκληρά ελαστικά για να μην πάρει ρίσκα και αναγκαστεί να σταματήσει λόγω κάποιου κλαταρίσματος ελαστικού. Ο Tanak αναγκάστηκε να οδηγήσει συντηρητικά, μετά τα δύο κλαταρίσματα στο Ρεγγίνι και παραμένει 4ος αλλά μακριά από την κορυφή.

Πρώτος Έλληνας ο Ρουστέμης με Skoda Fabia

Στην κατηγορία WRC2, ο Φινλανδός Sami Pajari προηγείται, ενώ, όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, ο Παναγιώτης Ρουστέμης (Skoda Fabia) βρίσκεται στην 16η θέση γενικής κατάταξης, ακολουθούμενος από τους Σερδερίδη (Ford Puma Rally-1) και Καρανικόλα (Ford Fiesta R-3) στην 19η και 23η θέση αντίστοιχα.

Autotriti.gr
Autotriti.gr