Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να έχει διάρκεια από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Εφαρμόζεται η δωρεάν στάθμευση σε ηλεκτρικά-υβριδικά

3.499 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

Δωρεάν θα μπορούν να παρκάρουν από το νέο έτος στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή των Δήμων, όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων ή μοντέλων με ρύπους έως 50 γρ. CO2/χλμ.


Η δωρεάν στάθμευση είναι ένα από τα κίνητρα που έχει ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση υπέρ της ηλεκτροκίνησης και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να φτάσει άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Επικρατείας, Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην πράξη η εν λόγω δυνατότητα.
 
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να έχει διάρκεια από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2022 και όπως προαναφέραμε θα αφορά την απαλλαγή από την καταβολή τέλους στάθμευσης, όλων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων (ηλεκτρικών) ή υβριδικών μοντέλων με ρύπους έως 50 γρ. CO2/χλμ.
 
Για τη χορήγηση του ειδικού σήματος θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης,  ενώ αρμόδιο για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής θα είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 
Το ειδικό σήμα που θα φέρει πάνω του μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, θα τοποθετείται σε εμφανές μέρος του μπροστινού παρμπρίζ του οχήματος, με τρόπο που αφενός δεν θα μην περιορίζεται η ορατότητα του οδηγού, αφετέρου θα είναι ορατό στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την αστυνόμευση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή.
 
Η διαδικασία ελέγχου θα διενεργείται επιτόπου από τη δημοτική αστυνομία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Αν κατά τον έλεγχο που διενεργεί η δημοτική αστυνομία δεν ταυτίζονται τα στοιχεία του οχήματος, με τα δεδομένα που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ειδικό σήμα που είναι τοποθετημένο εντός του αυτοκινήτου, τότε θα βεβαιώνει την παράβαση για παράνομη στάθμευση.

Hyundai
OPEL