Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εκδήλωση στο Πειραιά από Εν.Ε.Α.Π. και Ι.Ο.ΑΣ για την οδική ασφάλεια

1.004 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Εκδήλωση στο Πειραιά από Εν.Ε.Α.Π. και Ι.Ο.ΑΣ για την οδική ασφάλεια

- Στις 21 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του «Πάνος Μυλωνάς» για την οδηγική ασφάλεια
- Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες
- Το πρόγραμμα είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
- Η Εν.Ε.Α.Π. ανέλαβε ξανά τη προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, κατά την οδήγηση

Στις 21 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του «Πάνος Μυλωνάς» για την οδηγική ασφάλεια

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.), διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024και ώρες 11:00 – 18:00, στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων «ROADPOL Safety Days 2024» για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του ROADPOL, κ. Damyan Vladinov, καθώς και εκπρόσωποι από τοπικούς φορείς, τον Δήμο Πειραιά και την Ελληνική Αστυνομία.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες

Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της οδικής ασφάλειας και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της δράσης – η οποία θα είναι ανοιχτή προς όλους – οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν «από πρώτο χέρι» τη σημασία της οδικής ασφάλειας αλλά και της αποφυγής επικίνδυνων συμπεριφορών στον δρόμο, όπως η κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση. Ειδικότερα, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εικονική σύγκρουση και τη σωτήρια λειτουργία της ζώνης ασφαλείας, με τη χρήση ειδικών προσομοιωτών, ενώ δοκιμάζοντας τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης κατανάλωσης αλκοόλ (Alcogoggles) θα κατανοήσουν βιωματικά τη σημασία του να μη συνδυάζουν ποτέ αλκοόλ και οδήγηση..

Το πρόγραμμα είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η εκστρατεία "ROADPOL Safety Days 2024", που διοργανώνεται από την ROADPOL, αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για την επικίνδυνη οδήγηση, την κατανάλωση αλκοόλ και την πρόληψη τροχαίων συμβάντων με το κεντρικό μήνυμα «Stay Alive and Save Lives». Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία λαμβάνει χώρα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Εν.Ε.Α.Π. ανέλαβε ξανά τη προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, κατά την οδήγηση

Εδώ και χρόνια η Εν.Ε.Α.Π. αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ, υλοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Τον Μάιο του 2024, παρουσίασε την καμπάνια «RETHINK DRINK», που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να προωθήσει την υπεύθυνη στάση απέναντι στο αλκοόλ, κυρίως στους νέους. Η καμπάνια αυτή αξιοποιεί δημιουργικά καθημερινές εκφράσεις που συνδέονται με την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, προσφέροντας μια σύγχρονη και ευρηματική προσέγγιση.

KIA
NISSAN