Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Χωρίς τον βραχνά της πληρωμής διοδίων θα μπορούν να κινούνται στην Εγνατία Οδό συγκεκριμένες ομάδες οδηγών.

Ελεύθερα διόδια στην Εγνατία Οδό

3.867 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2017)

Χωρίς τον βραχνά της πληρωμής διοδίων θα μπορούν να κινούνται στην Εγνατία Οδό συγκεκριμένες ομάδες οδηγών.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσοι οδηγοί ανήκουν στις κατηγορίες των ΑμεΑ, ανέργων και των μονίμων κατοίκων των όμορων Δήμων που διασχίζει ο συγκεκριμένο δρόμος, θα μπορούν μέσω μιας απλής αίτησης να περνούν ελεύθερα από τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της.
 
Σε ότι αφορά του μετωπικούς σταθμούς που περιλαμβάνονται αυτοί είναι οι: Τύρια, Παμβώτιδα, Μαλακάσι, Μουσθένη, Ίασμος, Μεστή, Αρδάνιο και Ιεροπηγή, ενώ ο ενδιαφερόμενος που θα υποβάλει την αίτηση πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος των δήμων Αβδηρών, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμοτείχου, Ηγουμενίτσας, Ίασμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Μετσόβου, Μυκής, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπειρού, Φιλιατών.
Έτσι από σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων, οι άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μία αίτηση με τα εξής δικαιολογητικά
 
  1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται  στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
  2. Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας.
  3. Αδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα  μόνιμου κατοίκου.
  4. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους.
  5. Στα άτομα με Αναπηρία υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις Υπηρεσίες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Μετά την υποβολή της, η αίτηση θα ελεγχθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αφού πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, θα εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων.

KIA
SEAT XENOIASTOI