Nissan Juke: Κυνηγώντας το 1 χλμ./ώρα παραπάνω

6.147 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2018)

Δείτε τις προσπάθειες του Nissan Juke στο τεστ ταράνδου, στο κυνήγι της καλύτερης επίδοσης, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Auto Τρίτη Test Center.

To Nissan Juke είναι αν μη τι άλλο το πιο αιχμηρό από πλευράς στυλ μοντέλο της παρέας και ένας από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των μικρών crossover. Δε θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη αυτή δοκιμή αποφυγής κινδύνου στην οποία τα κατάφερε μια χαρά επιδεικνύοντας μια ισορροπημένη και ασφαλή συμπεριφορά.

65 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Στην πρώτη προσπάθεια των 65 χλμ./ώρα το Juke δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει τη διαδικασία. H κλίση ήταν λογική, η πρόσφυση δεν ταράχθηκε και το ESP ούτε που λειτούργησε. To τιμόνι του έχει στιβαρή αίσθηση και ακρίβεια εμπνέοντας για προσπάθεια με μεγαλύτερη ταχύτητα.

72 χλμ./ώρα: Aνεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια με την ταχύτητα των 72 χλμ./ώρα δεν ήταν επιτυχημένη. Η κλίση στην πράξη ήταν μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε και η υποστροφή (παρά την διακριτική επέμβαση του ESP) μας έβγαλε εκτός πορείας. Το πολύ καλό τιμόνι μας έδωσε την αίσθηση πως το Juke θα τα καταφέρει ελάχιστα παρακάτω.

71 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Με το αμάξωμα να αντιδρά άμεσα στις εντολές του οδηγού, με ουδέτερη αντίδραση και με διακριτική διορθωτική παρέμβαση του ESP, το Nissan Juke κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το τεστ με την ταχύτητα των 71 χλμ./ώρα.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Το Nissan Juke έχει ένα πολύ καλό τιμόνι με στιβαρή αίσθηση και τονισμένη αμεσότητα. Η αρχική σπορτίφ αίσθηση του συνόλου δίνει την  εντύπωση ότι θα τα κατάφερνε με παραπάνω από 71 χλμ./ώρα, κάτι που όμως δεν αποδείχθηκε στην πράξη. To ΕSP λειτουργεί σωστά και δεν «πνίγει» το Juke. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Είναι αρκετά στενό με αποτέλεσμα στις αλλαγές πορείας να χτυπήσουν τα κράνη μας. Επίσης ο κουπέ σχεδιασμός άφησε σε εμάς του 2 πίσω την πιο κλειστοφοβική αίσθηση. 

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Nissan Juke στα 71 χιλιόμετρα/ώρα.
 

Δείτε την αποτυχημένη προσπάθεια του Nissan Juke κυνηγώντας μια υψηλότερη επίδοση.
 
 

H επιτυχημένη προσπάθεια και μέσα από το αυτοκίνητο.
 

 

NEO TRAFIC
skoda