OPEL Crossland X: Κυνηγώντας το 1 χλμ./ώρα παραπάνω

8.322 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2018)

Δείτε τις προσπάθειες του OPEL Crossland X στο τεστ ταράνδου, στο κυνήγι της καλύτερης επίδοσης, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Auto Τρίτη Test Center.

To Crossland X έβαλε την Opel στην κατηγορία των μικρών crossover μέσω… Γαλλίας μιας και υλοποιεί αλα γερμανικά τη συνταγή των γαλλικών Citroen C3 Aircross και Peugeot 2008, το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη των οποίων χρησιμοποιεί. Το Crossland X με το μαλακό τιμόνι και τις κάθε άλλο παρά σφιχτές του αναρτήσεις δίνει έμφαση στην άνεση.

65 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Δεν είχε πρόβλημα το Opel Crossland X να ολοκληρώσει τη διαδικασία στα 65 χλμ./ώρα, αν και ήταν από τα μόνα που σε αυτή την ταχύτητα το ESP λειτούργησε στιγμιαία. Η αίσθηση και η όχι τόσο άμεση απόκριση του τιμονιού δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για προσπάθεια με πολλά χλμ. 

73 χλμ./ώρα: Aνεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια με την ταχύτητα των 73 χλμ./ώρα δεν ήταν επιτυχημένη και εμφανώς βρισκόταν πάνω από τα όρια του αυτοκινήτου. Το τιμόνι έδειξε περισσότερο τις αδυναμίες του, ενώ η μαλακή ανάρτηση τόνισε την κλίση του αμαξώματος. Αποτυχία υπήρξε στην προσπάθεια με 72 και 71 χλμ./ώρα με υποστροφή και έντονη εμπλοκή του ESP.

70 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Παρά την έντονη κλίση, το Crossland X κατάφερε να περάσει τη δοκιμασία στα 70 χλμ./ώρα. Η παρέμβαση του ESP ήταν όσο διακριτική χρειαζόταν, αλλά σε γενικές γραμμές το Crossland X έχει μια γενικότερη χαλαρή αίσθηση, που ευνοεί την άνεση και την ευκολία χρήσης, όχι όμως και τις απότομες εναλλαγές πορείας.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Το Opel 
Crossland X κάνει σαφές με το καλημέρα πως δίνει έμφαση στην άνεση και στην ευκολία χρήσης. Βασικό του μείον, το τιμόνι, που δείχνει να έχει έλλειμμα αμεσότητας. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Έντονη κλίση και μεταφορά φορτίου. Ενοχλητικό αποδείχθηκε το ότι τα σημεία ασφάλισης των ζωνών προεξείχαν πιέζοντας τα πλευρά των πίσω.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του OPEL Crossland X στα 70 χιλιόμετρα/ώρα.
 

Δείτε την αποτυχημένη προσπάθεια του OPEL Crossland X κυνηγώντας μια υψηλότερη επίδοση.
 

Η πετυχημένη προσπάθεια του Opel Crossland X μέσα από το αυτοκίνητο.


Και εδώ οι αποτυχημένες προσπάθειες του αυτοκινήτου από μέσα.
 

 

Hyundai
vw