OPEL Mokka X: Κυνηγώντας το 1 χλμ./ώρα παραπάνω

5.997 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2018)

Δείτε μία τις προσπάθειες του Opel Mokka X στο τεστ ταράνδου, στο κυνήγι της καλύτερης επίδοσης, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Auto Τρίτη Test Center.

Πολύ καλή συμπεριφορά, αλλά και καλή επίδοση πέτυχε το Opel Mokka X με τον 1.400άρη turbo κινητήρα των 140 ίππων. Ωστόσο το μοντέλο της δοκιμής ήταν 4Χ4 και για τον λόγο αυτό  μειώσαμε την επίδοση του κατά 2,5 χλμ./ώρα  (όσο δηλαδή υπολογίζεται ότι θα έκανε η δικίνητη έκδοση). Ακόμη και έτσι όμως, το Mokka X κατατάχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα μοντέλα του τεστ.

65 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Απολύτως κανένα πρόβλημα δεν είχε το Opel Mokka X να ολοκληρώσει τη διαδικασία στα 65 χλμ./ώρα. Εντελώς ουδέτερη αντίδραση χωρίς καν εμπλοκή του ESP και με αίσθηση πως το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό ζύγισμα.

76 χλμ./ώρα: Aνεπιτυχής προσπάθεια
Το Mokka X «τρόμαξε» περισσότερο από εμάς και με βίαιη εμπλοκή στο ESP προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε οριακά και αφού είχε χτυπηθεί κορίνα, ωστόσο ακόμη και η απότομη μεταφορά βάρους δεν οδήγησε σε τάση υπερστροφής. 

75 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Ρίξαμε την ταχύτητα εισόδου λίγο πριν την πρώτη απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, στα 75 χλμ./ώρα. Η διαφορά στην συμπεριφορά του Mokka X ήταν αισθητή. Καμία τάση πλεύσης εδώ, απόλυτη σταθερότητα και αίσθηση ζυγισμένου αυτοκινήτου χωρίς εκπλήξεις στη συμπεριφορά. Πάντως το τιμόνι δεν έχει την σπιρτάδα άλλων μοντέλων της δοκιμής, όπως και το πλαίσιο άλλωστε. Η ουσία πάντως είναι η αποτελεσματικότητα. 

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Μπορεί να μην δείχνει ευχάριστα ανάλαφρο στην απότομη αλλαγή πορείας, αλλά τελικά το Mokka X δεν αντιδρά υστερικά και έχει υψηλά περιθώρια. Πάντως δίνει την αίσθηση πως είναι υψηλότερο από αυτό που τα 158 χλστ. από το έδαφος ορίζουν. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Διακριτική εμπλοκή του ESP και σε εμάς, με παραπάνω από τα «ιδανικά» χιλιόμετρα, όμως δεν είχε κλίσεις, που τρομάζουν. Γενικά δεν νιώσαμε καθόλου άβολα με τα 76 χλμ./ώρα κατά την δοκιμασία.

Το Opel Mokka X πέρασε με επιτυχία την δοκιμασία με 75 χιλιόμετρα/ώρα, προσέφερε όμως θέαμα με την πιο κάτω προσπάθεια.

 


Προσπάθειες του Opel Mokka X μέσα από το αυτοκίνητο.


 

 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center