Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Ελληνική παράνοια: Δικαστήριο ανοίγει βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

1.104 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2024)
Ελληνική παράνοια: Δικαστήριο ανοίγει βενζινάδικα με νοθευμένα καύσιμα

- Η γραφειοκρατία επιτρέπει σε σφραγισμένα βενζινάδικα να λειτουργούν κανονικά
- Συνηθισμένη τακτική των δικαστικών αρχών να άρουν το σφράγισμα βενζινάδικων
- Το χρονικό του σφραγίσματος του πρατηρίου που φαίνεται να παρανομούσε
- Τα νομικά παραθυράκια «επιβραβεύουν» την πώληση νοθευμένων καυσίμων

Η γραφειοκρατία επιτρέπει σε σφραγισμένα βενζινάδικα να λειτουργούν κανονικά

Η γραφειοκρατική και νομοθετική παράνοια που επικρατεί στο ελληνικό κράτος γίνεται εμφανής ξανά. Αυτήν την φορά ήταν το Τριμελές Πρωτοδικείο Πειραιά που ανέστειλε την απόφαση της ΑΑΔΕ  για σφράγισμα βενζινάδικου που βρέθηκε να πωλεί νοθευμένα καύσιμα, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στον επιχειρηματία να συνεχίσει αυτό που έκανε και πριν. Το πιο εξοργιστικό σε αυτήν την υπόθεση, η οποία δυστυχώς δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι πως υπάρχει πόρισμα του Χημείου του Κράτους, μετά από ερευνά του, που επιβεβαιώνει οριστικά ότι το δείγμα που έλαβε από το επίμαχο βενζινάδικο εμπεριέχει νοθευμένα καύσιμα.

Συνηθισμένη τακτική των δικαστικών αρχών να άρουν το σφράγισμα βενζινάδικων

Κύκλοι της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν πως αυτή η πρακτική συνηθίζεται από τις δικαστικές αρχές οι οποίες επιλέγουν να κρατήσουν ουδέτερη στάση, μέχρι η αίτηση αναστολής της υπόθεσης να εκδικαστεί, διαδικασία που κρατάει κάποιους μήνες στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το χρονικό του σφραγίσματος του πρατηρίου που φαίνεται να παρανομούσε

Μάιος του 2024: Μετά από πληροφορίες που έλαβαν οι αρχές προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο πρατήριο, όπου παρά την προσπάθεια παρεμπόδισης του καθήκοντος από τους υπαλλήλους της επιχείρησης, κατάφεραν να λάβουν δείγμα που αποκάλυψε νόθευση καυσίμων, και συγκεκριμένα πετρελαίου κίνησης με ναυτικό πετρέλαιο σε ποσοστό 95% (!). Με την επιβεβαίωση, κλιμάκια της ΑΑΔΕ βρέθηκαν στο σημείο ώστε να σφραγίσουν το πρατήριο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησαν και τα στοιχεία της επιχείρησης. Βέβαια αυτό δεν απέτρεψε τον ιδιοκτήτη να σπάσει την σφράγιση δύο μέρες μετά, με αποτέλεσμα την εκ νέου επίσκεψη της ΑΑΔΕ, συνοδευόμενη από αστυνομικούς.

Τα νομικά παραθυράκια «επιβραβεύουν» την πώληση νοθευμένων καυσίμων

Παρά το καταδικαστικό δείγμα που βρέθηκε στα καύσιμα, οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου κατέφυγαν στην δικαιοσύνη και, στις 19/06, υπέβαλαν στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά αίτημα για αναστολή της σφράγισης. Κόντρα σε κάθε λογική, το αίτημα αυτό έγινε δεκτό παράλληλα με αίτημα για διάθεση καυσίμων σε άλλα βενζινάδικα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο απλά, ένα πρατήριο που πιάστηκε επ αυτοφώρω  να διακινεί λαθραία καύσιμα, μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητες του.

VIVARO LEASING
Test Center