Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επενδύει στα αυτόνομα οχήματα η Huawei

1.769 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

Γερό μπάσιμο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με επένδυση «μαμούθ» ανακοίνωσε πως θα κάνει η Huawei, η οποία μετά τα κινητά, «πιάνει» και τα... αυτοκίνητα.


Οι φήμες για ενδιαφέρον της Huawei προς το χώρο των ηλεκτρικών αυτόνομων αυτοκινήτων είχαν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και κάποιους μήνες. Τα τότε ρεπορτάζ από μεγάλα μέσα του εξωτερικού έκαναν λόγω πως «πηγές» που βρίσκονται πολύ κοντά στον κινεζικό «κολοσσό» ανέφεραν ότι τα στελέχη του βρίσκονται σε συνομιλίες με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να εισέλθει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Μάλιστα τότε η Huawei είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, ήταν μία κίνηση στρατηγικής. Και αυτό γιατί πλέον η εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια σκοπεύει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια (835.841.000 ευρώ περίπου) στην ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως νέες αναφορές από Μέσα του εξωτερικού υπογραμμίζουν πως η Huawei έχει ήδη προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνιών με πολλές κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτοκίνησης, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού μοντέλα. Η πλειοψηφία αυτών των μαρκών ανήκουν στους ομίλους BAIC, Chongqing Changan Automobile και Guangzhou Automotive.
 
Οικονομικοί αναλυτές σε θέματα επενδύσεων υπογραμμίζουν πως μεταξύ άλλων αυτή η κίνηση της Huawei έρχεται και ως απάντηση στην Apple που έχει ενεργοποιηθεί και πάλι γύρω από την υλοποίηση της κατασκευής του Apple Car.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αναμένονται προσεχώς, οπότε μείνετε συντονισμένοι. 

Hyundai
EPEKTASI EGGYHSHS