ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο χρωματισμός του αμαξώματος της επετειακής P1 GTR, είναι εμπνευσμένος από το κράνος του πρώην οδηγού της James Hunt

Ο χρωματισμός του αμαξώματος της επετειακής P1 GTR, είναι εμπνευσμένος από το κράνος του πρώην οδηγού της James Hunt

Επετειακή ΜcLaren P1 GTR

1.981 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2016)

To φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood επέλεξε η McLaren για να παρουσιάσει την επετειακή έκδοση της P1 GTR, για τη συμπλήρωση 40 ετών από την κατάκτηση του τίτλου της F1 από τον James Hunt.

To φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood αποτελεί τη γη της επαγγελίας, για τους απανταχού φανς της ταχύτητας και του γκαζιού. Ειδικά φέτος, οι πιστοί οπαδοί της McLaren, έχουν ακόμα ένα λόγο να χαρούν, αφού θα απολαύσουν, μια επετειακή P1 GTR, αλλά και μια βελτιωμένη από τη Lanzante. To 1976 η McLaren κέρδισε το πρωτάθλημα της Formula 1 με οδηγό τον James Hunt, μία χαρακτηριστική φιγούρα που είχε τη φήμη του «κακού παιδιού». Για να γιορτάσει η βρετανική φίρμα το κατόρθωμα του James Hunt, δημιούργησε μια επετειακή έκδοση της P1 GTR. Αυτό που ξεχωρίζει στο υβριδικό hypercar είναι ο χρωματισμός της, ο οποίος παραπέμπει στο κράνος που φορούσε όταν διαγωνιζόταν ο Hunt. Συγκεκριμένα μπλε, κίτρινες και κόκκινες γραμμές διατρέχουν διάφορα σημεία του μαύρου αμαξώματος της Ρ1. Το hypercar θα το οδηγήσει ο ανιψιός του Ayrton Senna, ο Bruno Senna.
Παράλληλα η McLaren θα παρουσιάσει ακόμα μια P1 GTR τροποποιημένη από την Lanzante, η οποία θα είναι και street legal. Μάλιστα η συγκεκριμένη P1 GTR θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ανάβασης του λόφου του Goodwood που κατέχει το BAC Mono, με χρόνο 47,9 δλ.Να υπενθυμίσουμε πως για τη McLaren, η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο, αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη στιγμή που εισήλθε στη Formula 1. Φυσικά και δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αυτό το γεγονός από τη βρετανική φίρμα, η οποία σχεδιάζει να αναβιώσει την ύπαρξη των M8D, M15, και MP4-2C στην ανάβαση του φημισμένου λόφου. Τέλος εκεί θα γίνει και το ντεμπούτο της 570S Sprint, η οποία είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
GRIP MASTER TEST