Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Έρευνες για πιο αποδοτικά ηλεκτρικά διεξάγει η JLR

1.687 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2021)

Η Jaguar Land Rover έχει αρχίσει έρευνες για να βελτιώσει την αποδοτικότητα των ηλεκτρικών της οχημάτων και να βελτιώσει την ακαμψία τους.


Η Jaguar Land Rover έχει αρχίσει να διεξάγει έρευνες για την χρήση προηγμένων ελαφριών σύνθετων υλικά για χρήση στα μελλοντικά της μοντέλα. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη δομών χωρίς αλουμίνιο και χάλυβα και η αντικατάστασή τους από ελαφριά σύνθετα υλικά που είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν στην αυξημένη ροπή που παράγεται από ηλεκτρικούς κινητήρες.

Εάν οι έρευνες ολοκληρωθούν με επιτυχία, μπορούμε να περιμένουμε ελαφρύτερα και αποδοτικότερα ηλεκτρικά οχήματα που θα μπορούσαν επίσης πιο δυναμική οδηγική εμπειρία. Ωστόσο, οι στόχοι δεν είναι αρκετά υψηλοί, καθώς η εταιρεία θέλει να μειώσει το βάρος κατά περίπου 35 κιλά να να αυξήσει την ακαμψία των μελλοντικών της αυτοκινήτων κατά 30%.

Η Jaguar Land Rover δεν είναι μόνη της σε αυτή την προσπάθεια, καθώς είναι μέρος του project Tucana, το οποίο περιλαμβάνει επίσης «κορυφαίους ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εταίρους στον κόσμο», όπως το Warwick Manufacturing Group, την Expert Tooling & Automation, την Broetje-Automation UK, την Toray International, την CCP Gransden και άλλους.

Η Jaguar Land Rover θέλει να επιταχύνει την μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, δημιουργώντας αυτοκίνητα με μικρότερο βάρος και αυξάνοντας την απόδοσή τους. Ο διευθυντής της έρευνας, κ. Marcus Henry είπε ότι «η ανάπτυξη νέων δομών αμαξώματος θα είναι καθοριστική καθώς συνεχίζεται η ηλεκτροδότηση της γκάμας των οχημάτων μας».
 

Toyota
Skoda