Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Έρευνες για υποθέσεις απάτης από ΕΛ.ΑΣ

1.640 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2018)

Δύο δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές λίγη ώρα προτού παραλάβουν το χρηματικό ποσό από γυναίκα στην οποία είχαν τηλεφωνήσει επικαλούμενοι την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος στο οποίο εμπλεκόταν συγγενικό της πρόσωπο. Διαβάστε για τον τρόπο δράσης τους.

Εξακριβώθηκε, μετά από συστηματική, εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ο ακριβής τρόπος δράσης δομημένης εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων απάτης (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην Πάτρα..

 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, καλώντας σε σταθερό τηλέφωνο, πλήθος ανυποψίαστους πολίτες και προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς, ανέφεραν ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο ή το βαρύτατο τραυματισμό παιδιού προκαλώντας στα θύματά τους ιδιαίτερο τρόμο και ανησυχία.

Έπειτα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικαλούμενα την ιδιότητα του αστυνομικού προσέφεραν τη διαμεσολάβηση των Αστυνομικών και των Εισαγγελικών Αρχών προκειμένου να αποφθεχθούν οι νομικές συνέπειες για το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων έναντι μεγάλης χρηματικής ανταμοιβής το ύψος της οποίας έφθανε μέχρι και τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και κυμαινόταν ανάλογα με την ευπιστία των θυμάτων.
Επισημαίνεται ότι, οι δράστες για να επιτείνουν την ταραχή των παθόντων και να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί, χρησιμοποιούσαν συνεργό τους ο οποίος υποδύονταν κάθε φορά το συγγενικό πρόσωπο και σε κατάσταση πανικού καλούσε τους ηλικιωμένους σε βοήθεια, επιβεβαιώνοντας την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος.
Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν τις εξής τετελεσμένες απάτες:
  • Την 09/12/2017 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 90χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, ένεκα υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει.
  • Την 22/12/2017 το πρωί, αφαίρεσαν από 81χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιός της.
  • Την 17/1/2018 το μεσημέρι, αφαίρεσαν από 84χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο υποτίθεται είχε προκαλέσει η εγγονή της στην Γερμανία.
  • Την 25/1/2018 το απόγευμα, αφαίρεσαν από 66χρονη ημεδαπή, στην Πάτρα, το χρηματικό ποσό των 41.600 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.
Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν στον Β΄ Ανακριτή Πατρών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.
 

Toyota
SEAT XENOIASTOI