Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η μάρκα είχε παρουσιάσει το 2010 ένα concept για την επερχόμενη Elan, το οποίο διατηρούσε τη σχεδιαστική γλώσσα της M100.

Η Lotus Elan του 1962.

Έρχεται νέα Lotus Elan

3.271 Επισκέψεις στο άρθρο (4/11/2019)

Η Lotus θέλει να αναβιώσει μια σειρά από σπορ αυτοκίνητα του ένδοξου παρελθόντος της. Το πρώτο από αυτά θα είναι η Εlan.


Η Lotus εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβιωθεί το όνομα Elan σε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο, όπως επίσης και μια σειρά άλλων μοντέλων όπως τα Elite, Europa και Esprit.

Το όνομα Elan, σύμφωνα με πηγές μέσα από την επιχείρηση, έχει πολλές πιθανότητες να αναβιώσει τα επόμενα χρόνια. Λίγα είναι τα στοιχεία που είναι γνωστά σε αυτό το στάδιο, αλλά λέγεται πως άνθρωποι μέσα στην εταιρεία είναι "πολύ ενθουσιασμένοι" από την προτεινόμενη διαμόρφωση αυτού του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί πάνω από την Elise ως διθέσιο cabrio με καλύτερη ποιότητα, άνεση και περισσότερους χώρους, ώστε να έρθει αντιμέτωπο με την Porsche Boxster. Παρόλα αυτά, το νέο αυτοκίνητο θα υιοθετεί τα κλασικά χαρακτηριστικά της Lotus, κάτι που σημαίνει πως θα είναι ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του και μεταξύ των καλύτερων στον τομέα fun to drive.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα για να αντικαταστήσει τα δύο διαθέσιμα δάπεδα, ένα είναι αυτό που χρησιμοποιείται στις Elise/Exige και χρονολογείται από το 1995, ενώ το άλλο αφορά την Evora και χρονολογείται από το 2008. Η ολοκαίνουργια πλατφόρμα, που θα λανσαριστεί σε δύο χρόνια περίπου, θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα σειρά σπορ αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της Εlan.

Πριν τον ερχομό των νέων μοντέλων, η Lotus θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο πάνω στην τρέχουσα πλατφόρμα της Evora. Το ντεμπούτο του θα γίνει στα τέλη του 2020 και θα έχει fun to drive χαρακτηριστικά και πολύ καλή εργονομία στο εσωτερικό. Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας, κ.Phil Popham εξέφρασε την ανάγκη να αναθεωρηθεί η μάλλον περιορισμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας της μάρκας, οπότε ίσως δούμε στις νέες Lotus πολύ μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό.
 

Mercedes
Autotriti.gr