Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έρχεται στα τέλη του 2024 το νέας γενιάς Jeep Compass

 Σχολιάστε 
11.236 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2024)
Το autoexpress.co.uk δείχνει πως μπορεί να μοιάζει το επόμενο Compass.

Το autoexpress.co.uk δείχνει πως μπορεί να μοιάζει το επόμενο Compass.

- Το πρώτο Compass με την καθοδήγηση της Stellantis
- Αναμένεται να είναι πιο boxy και περιπετειώδες
- Θα προσφερθεί ως ήπια υβριδικό, ως Plug-in αλλά και ηλεκτρικό
- Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η γκάμα της Jeep

Το πρώτο Compass με την καθοδήγηση της Stellantis

Η Jeep πρόκειται να περάσει μια περίοδο τεράστιων αλλαγών τα επόμενα χρόνια, καθώς θα αξιοποιήσει πλήρως τις τεχνολογίες και της δυνατότητες που είναι σε θέση να προσφέρει ο όμιλος Stellantis. Αυτό το μονοπάτι θα οδηγήσει την εταιρεία στο να φέρει στην αγορά μια εντελώς νέα γενιά μοντέλων. Το πρώτο από αυτά θα είναι στην Ευρώπη τουλάχιστον, το νέο Compass, το οποίο, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Jeep, αν και θα δανειστεί πολλά μηχανικά μέρη από τα άλλα οικογενεικά SUV της Stellantis, θα διατηρήσει τον off-road χαρακτήρα του. Η παρουσίασή του αναμένεται προς τα τέλη του 2024.

Αναμένεται να είναι πιο boxy και περιπετειώδες

Το νέο Compass αναμένεται να είναι πιο τετραγωνισμένο και να έχει λιγότερες καμπύλες επιφάνειες σε σχέση με αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή στις εκθέσεις της Jeep. Περιμένουμε να δούμε μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης και πολλά πλαστικά προστατευτικά, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η εμφάνισή του πιθανότατα θα διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα το εξοπλιστικό επίπεδο. Στο εσωτερικό, αναμένουμε ότι το νέο Compass θα υιοθετήσει μια εντελώς καινούρια καμπίνα, με την Jeep να καλείται να συνδυάσει τις πολλές τεχνολογίες και τα καλαίσθητα και ποιοτικά υλικά του ομίλου Stellantis με την μεγάλη πρακτικότητα και τον περιπετειώδη χαρακτήρα που πρέπει να έχει κάθε μοντέλο Jeep. 

Θα προσφερθεί ως ήπια υβριδικό, ως Plug-in αλλά και ηλεκτρικό

Η νέα γενιά του Compass θα βασιστεί φυσικά πάνω στην πλατφόρμα STLA-M που χρησιμοποιούν επίσης τα νέα Peugeot E-3008 και το Opel Grandland, κάτι που θα του επιτρέψει να προσφερθεί με ήπια υβριδικά, Plug-in υβριδικά αλλά και με αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο η γκάμα της Jeep

Η γκάμα της Jeep στην Ευρώπη σύντομα θα επεκταθεί με το Wagoneer S και το Recon που θα έρθει το 2025, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η Jeep έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω στο νέας γενιάς Renegade. Τα Avenger και Wrangler θα βρίσκονται φυσικά στις εκθέσεις της μάρκας για πολλά χρόνια ακόμη.

Autotriti.gr
OPEL