Έρχονται: 8 SUV που περιμένουμε μέσα στο 2024

8.995 Επισκέψεις στο άρθρο
Έρχονται: 8 SUV που περιμένουμε μέσα στο 2024

- Στα μικρά SUV περιμένουμε το ανανεωμένο Ford Puma, το smart #1 & την Alfa Romeo Junior
- Έφτασε Ελλάδα & είναι πιο premium από ποτέ η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan
- Fastback SUV & πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρικό είναι το νέο Peugeot E-3008
- Χωρίς diesel το ανανεωμένο Hyundai Tucson, νέας γενιάς & πρώτη φορά Plug-in hybrid το νέο Skoda Kodiaq
- Το Opel Frontera επιστρέφει ως ηλεκτρικό SUV, 20 χρόνια μετά

Στα μικρά SUV περιμένουμε το ανανεωμένο Ford Puma, το smart #1 & την Alfa Romeo Junior

Μία ανανέωση ουσίας και δύο premium προσθήκες θα έχει το προσεχές διάστημα η κατηγορία των μικρών SUV. Αρχικά έχουμε το ανανεωμένο Ford Puma, το best-seller μοντέλο της Ford στη χώρα τα τελευταία χρόνια, το οποίο «φρέσκαρε» την εμφάνισή του, κυρίως όμως αναβαθμίστηκε τεχνολογικά (π.χ. νέα γενιά infotainment και μεγαλύτερη οθόνη αφής).
 
Όσον αφορά τις προσθήκες, αμφότερες έχουν premium αποτύπωμα. Από την μία πλευρά έχουμε το smart #1, το πρώτο SUV μοντέλο στην ιστορία της smart. Ένα αυτοκίνητο που προσφέρεται μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό, στα 272 άλογα. Έπειτα, υπάρχει η Alfa Romeo Junior, το μικρότερο SUV που έχουν κατασκευάσει οι Ιταλοί. Η νέα Junior λανσάρεται αποκλειστικά εξηλεκτρισμένη, με ήπια υβριδική τεχνολογία και 2 αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές.

Έφτασε Ελλάδα & είναι πιο premium από ποτέ η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η ολοκαίνουργια, 3η γενιά του Volkswagen Tiguan. Το μικρομεσαίο SUV των Γερμανών αλλάζει στόχευση, υιοθετώντας μία πιο premium προσέγγιση που αποτυπώνεται σε διάφορους τομείς. Από την ποιότητα κατασκευής μέχρι την κορυφαία ποιότητα κύλισης. Το νέο VW Tiguan κυκλοφορεί αποκλειστικά σε αυτόματες εκδόσεις και σε κινητήρες ήπια υβριδικής τεχνολογίας (για πρώτη φορά), diesel και Plug-in υβριδικούς.

Fastback SUV & πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρικό είναι το νέο Peugeot E-3008

Νέας γενιάς μικρομεσαίο SUV είναι το και E-Peugeot 3008, το οποίο επίσης κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Το fastback SUV, όπως η γαλλική μάρκα το ονομάζει, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Medium του Ομίλου Stellantis. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο Peugeot E-3008 θα κυκλοφορήσει σε τρεις αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις (και όχι μόνο), με την κορυφαία όλων να αποδίδει 230 ίππους και θεωρητική αυτονομία 520 χιλιομέτρων.

Χωρίς diesel το ανανεωμένο Hyundai Tucson, νέας γενιάς & πρώτη φορά Plug-in hybrid το νέο Skoda Kodiaq

Συνεχίζουμε με την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, εκεί όπου αναμένουμε το ανανεωμένο Hyundai Tucson. Το οικογενειακό SUV με τον super χώρο αποσκευών (616 λτ.) έρχεται με βελτιωμένο τεχνολογικό «οπλοστάσιο», βασικότερη όμως διαφορά είναι η απουσία diesel κινητήρων (με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V).
 
Περνάμε ένα segment πάνω, σε εκείνο των μεσαίων SUV, στο οποίο αναμένουμε την 2η γενιά του Skoda Kodiaq. Μεγαλύτερο από ό,τι στο παρελθόν και πάντοτε διαθέσιμο σε 7-θέσια διάταξη, το Skoda Kodiaq έχει ως πιο σημαντική διαφοροποίηση την προσθήκη Plug-in hybrid τεχνολογίας, για πρώτη φορά στην γκάμα κινητήρων του.

Το Opel Frontera επιστρέφει ως ηλεκτρικό SUV, 20 χρόνια μετά

Ολοκαίνουργια κατασκευή για λογαριασμό της Opel είναι το νέο Opel Frontera. 20 χρόνια μετά το φινάλε παραγωγής του εμβληματικού off-road Frontera, η γερμανική μάρκα βάζει στην αγορά ένα νέο μοντέλο, με διαφορετική φιλοσοφία. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα περισσότερο on-road SUV, το οποίο θα έχει εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα. Η ως τώρα ενημέρωση αναφέρει αμιγώς ηλεκτρικές και ήπια υβριδικές επιλογές, χωρίς ωστόσο λεπτομέρειες για τις ακριβείς τεχνικές τους προδιαγραφές.

Σελίδα 2Μικρά SUV: Ford Puma, Alfa Romeo Junior & smart #1
Σελίδα 3Οικογενειακά SUV: Ανανεωμένο Hyundai Tucson, νέες γενιές Peugeot E-3008 & Volkswagen Tiguan
Σελίδα 4Νέα γενιά για το μεσαίο SUV Skoda Kodiaq & το νέο Opel Frontera με το καινούργιο έμβλημα
ford
NISSAN