Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Έχεις βενζινάδικο ή χώρο parking χωρίς φορτιστή; Πρόστιμο!

Έχεις βενζινάδικο ή χώρο parking χωρίς φορτιστή; Πρόστιμο!

2.401 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2022)

Ο δήμος του Βανκούβερ στον Καναδά θέλει να υποχρεώσει τα πρατήρια καυσίμων και τους μεγάλους χώρους parking να τοποθετήσουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα. Αν δεν το κάνουν θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 7.200 ευρώ.

Θέλουν να διευκολύνουν όσους θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό

H πόλη του Βανκούβερ στον Καναδά σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο 7.200 ευρώ σε όσα πρατήρια καυσίμων και σε όσους χώρους parking δεν εγκαταστήσουν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με την νομοθετική διάταξη, τα πρατήρια θα υποχρεούνται να προσφέρουν τουλάχιστον 50 kW φόρτισης, ενώ οι χώροι parking πρέπει να προσφέρουν τουλάχιστον 26,6 kW. Οι χώροι παρκαρίσματος στους οποίους μπορούν να σταθμεύσουν λιγότερα από 60 αυτοκίνητα εξαιρούνται.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο δήμος θα αυξήσει τους φορτιστές χωρίς να ξοδέψει ευρώ

Ο δήμος του Βανκούβερ πιστεύει ότι το σχέδιο θα επιταχύνει την ανάπτυξη σημείων ηλεκτρικής φόρτισης στην πόλη και θα ενθαρρύνει τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Μια έρευνα του 2021 σε 12.000 κατοίκους του Βανκούβερ διαπίστωσε ότι η περιορισμένη διαθεσιμότητα επιλογών φόρτισης αποθάρρυνε τους οδηγούς να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αυτή η εξέλιξη είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για τους αξιωματούχους του Βανκούβερ να επεκτείνουν τις υποδομές φόρτισης της πόλης χωρίς να επιβαρυνθούν με κάποιο κόστος. Ο δήμος υπολογίζει με αυτό τον τρόπο, το 30% των βενζινάδικων και το 40% των χώρων στάθμευσης στο Βανκούβερ θα εγκαταστήσουν φορτιστές έως το 2030, αυξάνοντας τον αριθμό των φορτιστών στην πόλη κατά περίπου 100. 
 

Αντιδρούν οι επιχειρήσεις, σε 7-8 χρόνια η αποπληρωμή

Αναμενόμενα, οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την πρόταση δεν συμφωνούν με την υποχρέωση που τους επιβάλλεται να εγκαταστήσουν φορτιστές, καλύπτοντας μάλιστα το σύνολο του κόστους. Ο δήμος εκτιμά ότι η εγκατάσταση ενός φορτιστή σε πρατήριο καυσίμων κοστίζει 100.000 ευρώ ενώ σε ένα χώρο στάθμευσης το κόστος πέφτει σε 72.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις υπολογίζεται πως θα μπορέσουν να κάνουν αποπληρωμή αυτής της επένδυσης σε 7-8 χρόνια.

Τους υποχρεώνουν «δημοκρατικά» να βάλουν φορτιστές
- Στις 7.200 ευρώ το πρόστιμο!
- Θέλουν να διευκολύνουν όσους θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό
- Ο δήμος θα αυξήσει τους φορτιστές χωρίς να ξοδέψει ευρώ
- Αντιδρούν οι επιχειρήσεις, σε 7-8 χρόνια η αποπληρωμή
Όλα αυτά στο Βανκούβερ του Καναδά. Θα θέλατε να γίνει το ίδιο στην Ελλάδα; Eίναι σωστό να σε υποχρεώνει ο δήμος να βάλεις φορτιστές στην επιχείρησή σου χωρίς μάλιστα να σε βοηθάει να καλύψεις το κόστος;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
5 PRAGMATA LINGLONG