Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Ευρωκοινοβούλιο: Ετοιμάζεται ανατροπή στο τέλος βενζίνης-diesel;

 Σχολιάστε 
2.814 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2024)
Ευρωκοινοβούλιο: Ετοιμάζεται ανατροπή στο τέλος βενζίνης-diesel;

- Αναθεώρηση στους στόχους των ρύπων για το 2035 θέλει το ΕΛΚ.
- Να συνεχίσουν τα μοτέρ βενζίνης-diesel και μετά το 2035 με e-fuels.
- Κάνει λόγο για δημιουργία τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες βενζίνης-diesel.
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το ισχυρότερο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αναθεώρηση στους στόχους του 2035 θέλει το ΕΛΚ

Η σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης-diesel έως το 2035 είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την πρώτη στιγμή η προοπτική αυτή προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και αντιδράσεις, όχι μόνο στις τάξεις των μαρκών, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Σήμερα, ρεπορτάζ του Reuters έρχεται να αποκαλύψει πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιέζει με σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα.

Να συνεχίσουν τα μοτέρ βενζίνης-diesel και μετά το 2035 με e-fuels

Επικαλούμενο έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του, το Reuters αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στοχεύει στην: «αναθεώρηση των κανόνων για τη μείωση του CO2 για νέα αυτοκίνητα και βαν ώστε να επιτρέπεται η χρήση εναλλακτικών καυσίμων μηδενικών ρύπων {e-fuels} μετά το 2035». Σε αυτό το σημείο, να τονίσουμε πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις πρόσφατες εκλογές κατάφερε να καταλάβει τις 188 από τις 720 διαθέσιμες έδρες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη δύναμη του Ευρωκοινοβουλίου.

Κάνει λόγο για δημιουργία τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες βενζίνης-diesel

Σύμφωνα με τους όρους που ψηφίστηκαν πέρυσι στην ΕΕ, δεν μπορούν να πωληθούν νέα επιβατικά οχήματα που παράγουν CO2 μετά το 2035, μια απόφαση που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα βενζίνης ή diesel. Ωστόσο, στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε από τη Γερμανία και την αυτοκινητοβιομηχανία της, έχει δεσμευτεί να επιτρέψει την πώληση νέων αυτοκινήτων που λειτουργούν με e-fuels. Επομένως, δεν είναι σαφές ποιες περαιτέρω παραχωρήσεις θα ζητήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αν και στο έγγραφο κάνει λόγο για: «ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής για κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Εν' αναμονή των εξελίξεων

Πλέον μένει να φανεί ποιες ακριβώς εξελίξεις θα φέρει η κίνηση αυτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεται και η Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν η τέως και νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

VIVARO LEASING
Test Center