ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

F1: Toyota και Haas υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας

1.025 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2024)
F1: Toyota και Haas υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας
2 Φωτογραφίες »

- Η Toyota επιστρέφει στη F1 15 χρόνια μετά
- Οι Ιάπωνες θα δουλέψουν παράλληλα με τη Ferrari
- H Toyota αναμένεται στο πλευρό της Haas στο Grand Prix του Austin

Η Toyota επιστρέφει στη F1 15 χρόνια μετά

H Τoyota επισημοποίησε την επιστροφή της στην F1, αφού υπέγραψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την Haas. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική μάρκα ασχολείται με την Formula 1, αφού έχει αγωνιστεί 8 χρόνια ως κατασκευαστής αλλά και ως προμηθευτής κινητήρων, ανεβαίνοντας στο βάθρο 13 φορές και τερματίζοντας τέταρτη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Οι Ιάπωνες θα δουλέψουν παράλληλα με τη Ferrari

Ο R&D τομέας των Ιαπώνων Toyota Gazoo Racing (TGR) αναμένεται να δουλέψει στενά με τους μηχανικούς της Haas με στόχο την αναβάθμιση των μονοθέσιων. Οι μηχανικοί της Toyota θα αποτελούν μέρος της ομάδας του R&D της αμερικάνικης ομάδας, ενώ θα συνεργαστούν και με τους μηχανικούς της Ferrari, αφού η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του σπορ αποτελεί από το 2016 προμηθευτής κινητήρων στην ομάδα του Gene Haas. Βασικός στόχος είναι η ομάδα να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία χρονιά από τότε που μπήκε στο πρωτάθλημα, δηλαδή να πρωταγωνιστήσει.

H Toyota αναμένεται στο πλευρό της Haas στο Grand Prix του Austin

Η συμφωνία έχει άμεση ισχύ, με τους μηχανικούς της Toyota να αναμένονται στο πλευρό των οδηγών της Haas Nico Hulkenberg and Kevin Magnussen στο ερχόμενο Grand Prix, το οποίο θα γίνει στο Austin των Ηνωμένων Πολιτειών το τριήμερο 18 με 20 Οκτωβρίου.

Mercedes
Autotriti.gr