Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ferrari: Aνακαλεί 5.600 αυτοκίνητα γιατί «μένουν» από φρένα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ferrari: Aνακαλεί 5.600 αυτοκίνητα γιατί «μένουν» από φρένα

1.942 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2021)

Η Ferrari προχωρά σε ανάκληση 5.600 αυτοκινήτων 458 και 488 λόγω διαρροής του υγρού φρένων. Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα στο σύστημα πέδησης αναγκάζει την Ferrari να προχωρήσει σε ανάκληση των 458 και 488. O ακριβής αριθμός των αυτοκινήτων που θα ανακληθούν δεν έχει γίνει γνωστός αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ίσως η φίρμα αναγκαστεί να ανακαλέσει έως και 5.601 αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διαρροή των υγρών φρένων το πρόβλημα

Σύμφωνα με έγγραφα του NHTSA, η Ferrari αποφάσισε πως υπάρχει μια αστοχία στο σύστημα φρεναρίσματος σε όσες 458 κατασκευάστηκαν από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2015 και σε όσες 488 κατασκευάστηκαν από τις 22 Ιουλίου του 2015 έως τις 28 Αυγούστου του 2019. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχει διαρροή του υγρού των φρένων, κάτι που θα μπορούσε να προβεί μοιραίο για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Το αυτοκίνητο θα προειδοποιήσει τον οδηγό 

Τα αυτοκίνητα αυτά πάντως έχουν συστήματα που προειδοποιούν τον οδηγό εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα φρένα τους. Συγκεκριμένα, εάν υπάρξει διαρροή του υγρού των φρένων και η ποσότητα που υπάρχει μειωθεί κατά 52% ή περισσότερο, τότε στον πίνακα οργάνων θα εμφανιστεί προειδοποίηση που θα καλεί τον οδηγό να επισκεφτεί με το αυτοκίνητο κάποια αντιπροσωπεία. Η Ferrari, πάντως καλεί τους οδηγούς να σταματήσουν αμέσως και να καλέσουν την οδική βοήθεια της φίρμας «Ferrari Roadside Assistance» για να μεταφέρουν το όχημα στην κοντινότερη αντιπροσωπεία.

Δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Μέχρι αυτή την στιγμή πάντως, επειδή η αιτία της διαρροής δεν έχει βρεθεί, η Ferrari δεν έχει βρει κάποια λύση για να διορθώσει το πρόβλημα. Στα άμεσα σχέδια της φίρμας, μέχρι να βρει τρόπο να διορθώσει την κατασκευαστική αστοχία αυτή, είναι να στείλει επιστολές στους ιδιοκτήτες για να τους ενημερώσει για το πρόβλημα αυτό.

Συμβαίνει και στους... καλύτερους!
- Αφορά 5.600 αυτοκίνητα (Ferrari 458 και 488)
- Διαρροή των υγρών φρένων το πρόβλημα
- Δεν έχει βρεθεί η αιτία του προβλήματος (ούτε η λύση)
Θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοιες αστοχίες σε πανάκριβα αυτοκίνητα και να μην ξέρουν καν πως να διορθώσουν το πρόβλημα;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Citroen