Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Fiat Grande Panda: Με 113 ίππους και έξυπνο καλώδιο φόρτισης

 Σχολιάστε 
19.300 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
Fiat Grande Panda: Με 113 ίππους και έξυπνο καλώδιο φόρτισης
13 Φωτογραφίες »

- Μικρό ηλεκτρικό SUV με 113 ίππους και 320 χλμ. αυτονομία
- Με ενσωματωμένο σπιράλ καλώδιο φόρτισης που μαζεύεται μόνο του
- High-tech καμπίνα με 10άρες οθόνες & πορτμπαγκάζ 361 λίτρα
- Ακολουθούν τέσσερα νέα μοντέλα της οικογένειας Panda έως το 2027

Αυτό είναι το νέο Fiat Grande Panda

Στην αποκάλυψη ακόμα περισσότερων πληροφοριών για το νέο Grande Panda προχώρησε η Fiat, λαμβάνοντας ως αφορμή μια εκδήλωση για τη συμπλήρωση 125 χρόνων λειτουργίας της. Μετά την αποκάλυψη των πρώτων εικόνων, η ιταλική μάρκα επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα εξοπλίζει την ηλεκτρική έκδοση, γνωστοποίησε τις διαστάσεις του, ενώ μας παρουσίασε και το εσωτερικό του.

Το νέο Grande Panda, η φρέσκια πρόταση των Ιταλών στα μικρά SUV, χρησιμοποιεί νέα πλατφόρμα επάνω στην οποία θα βασιστεί ολόκληρη η οικογένεια Panda της Fiat και η ανάπτυξή της θα ολοκληρωθεί το 2027. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έχει μήκος 3,99 μέτρα, πλάτος 1,76 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα, διαστάσεις που το τοποθετούν στην κατηγορία των μικρών.

10άρες οθόνες στην καμπίνα και 361 λίτρα στο πορτμπαγκάζ

Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να δούμε επίσημα την καμπίνα του νέου Grande Panda, η οποία σύμφωνα με τη Fiat μπορεί να χωρέσει έως πέντε ενήλικες. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών και infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, στοιχεία που ανεβάζουν το τεχνολογικό υπόβαθρο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν 361 λίτρα για τις αποσκευές, καθώς και 13 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα.

Μικρό ηλεκτρικό SUV με 113 ίππους και 320 χλμ. αυτονομία

Το Grande Panda θα είναι διαθέσιμο με ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εκ των οποίων το δεύτερο θα διαθέτει μπαταρία 44 kWh και κινητήρα ισχύος 113 ίππων. Η αυτονομία του θα είναι στα 320 χλμ. σε μικτό πεδίο οδήγησης, σύμφωνα με τη μάρκα. Η Fiat δεν ανέφερε τίποτα για την ήπια υβριδική επιλογή. Θυμίζουμε όμως πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ήπια υβριδική έκδοση 48βολτ θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo-βενζινοκινητήρας 1.2 λτ. PureTech συνδυαστικά με το 6τάχυτο e-DCS6 κιβώτιο, που ενσωματώνει ηλεκτρικό μοτέρ.

Με ενσωματωμένο σπιράλ καλώδιο φόρτισης που μαζεύεται μόνο του

Η Fiat υποστηρίζει πως το Grande Panda θα έρθει όντας εξοπλισμένο με έξυπνες και πρακτικές ιδέες. Μία από αυτές είναι το ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης της ηλεκτρικής έκδοσης. Το εν λόγω καλώδιο υποστηρίζει φόρτιση με έως και 7 kW στο εναλλασσόμενο ρεύμα, ενώ καθότι βρίσκεται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου δεν επηρεάζει το χώρο αποσκευών. Χάρη δε στη σπιράλ αρχιτεκτονική του, το καλώδιο μαζεύεται μόνο του κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ απλή και εύκολη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Ford