Φθαρμένα ελαστικά: 4 φορές πιο επικίνδυνα από την οδήγηση υπό μέθη

1.594 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2024)
Φθαρμένα ελαστικά: 4 φορές πιο επικίνδυνα από την οδήγηση υπό μέθη
2 Φωτογραφίες »

- Έρευνα στο Ην. Βασίλειο φέρνει στο προσκήνιο τα ακατάλληλα ελαστικά.
- 1 στα 4 αυτοκίνητα στο Ην. Βασίλειο έχει τουλάχιστον ένα επικίνδυνο ελαστικό.
- 7.500 θάνατοι και τραυματισμοί έχουν παράγοντα τα ελαττωματικά ελαστικά.
- «Δεν καταγράφονται τα ελαττωματικά ελαστικά στα τροχαία», λέει ο επικεφαλής της έρευνας.

Έρευνα στο Ην. Βασίλειο φέρνει στο προσκήνιο τα ακατάλληλα ελαστικά.

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πως τα ελαττωματικά ελαστικά αυτοκινήτου είναι τέσσερις φορές πιο επικίνδυνα στο να προκαλέσουν ατύχημα απ' ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία προέρχεται από την εταιρεία Halfords, τα ελαττωματικά ελαστικά συμβάλλουν σε περίπου 7.500 θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς στους δρόμους του Ην. Βασιλείου.

1 στα 4 αυτοκίνητα στο Ην. Βασίλειο έχει τουλάχιστον ένα επικίνδυνο ελαστικό.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τεχνικούς ελαστικών της Halfords, έλεγξε πάνω από 6.000 ελαστικά σε μια τυχαία επιλογή αυτοκινήτων που είχαν σταθμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πάρκινγκ αεροδρομίου. Το ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως περισσότερο από το 25 τοις εκατό των αυτοκινήτων είχε τουλάχιστον ένα ελαστικό που ήταν επικίνδυνα φθαρμένο ή κατεστραμμένο και απαιτούσε άμεση αντικατάσταση.

7.500 θάνατοι και τραυματισμοί έχουν παράγοντα τα ελαττωματικά ελαστικά.

Η Halfords υπολογίζει ότι 7.500 θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία στο Ην. Βασίλειο, έχουν παράγοντα τα ελαττωματικά ελαστικά. Ο αριθμός αυτός είναι 50 φορές μεγαλύτερος από ό,τι υποδηλώνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας. Επίσης, υποστηρίζει πως τα ελαττωματικά ελαστικά αυτοκινήτου είναι τέσσερις φορές πιο επικίνδυνα στο να προκαλέσουν ατύχημα απ' ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Συνολικά, 30.000 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου ετησίως.

«Δεν καταγράφονται τα ελαττωματικά ελαστικά στα τροχαία».

Ο Graham Stapleton, διευθύνων σύμβουλος της Halfords, σε δηλώσεις του σχετικά με την έρευνα ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν διαθέτουν ακόμη τον κατάλληλο εξοπλισμό για τον εντοπισμό ελαττωμάτων των ελαστικών όταν παρευρίσκονται σε ατυχήματα, πράγμα που σημαίνει ότι τα επικίνδυνα ελαστικά δεν καταγράφονται από επίσημα στατιστικά στοιχεία. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οδήγησε την Halfords να δεσμευτεί να δωρίσει μετρητές βάθους πέλματος ελαστικών στις αστυνομικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό να υπάρχει τουλάχιστον ένας σε κάθε περιπολικό.

PAPADAMANTIOU
JEEP