GP Ιαπωνίας: 1-2 για την Red Bull με νικητή τον Verstappen

2.833 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2024)
GP Ιαπωνίας: 1-2 για την Red Bull με νικητή τον Verstappen
2 Φωτογραφίες »

- Το τρίτο 1-2 της Red Bull φέτος!
- O Sainz ανέβηκε στο βάθρο για ακόμη μια φορά
- 6ος ο Alonso, χαμηλά ο Hamilton
- Στην Κίνα ο επόμενος αγώνας

Το τρίτο 1-2 της Red Bull φέτος!

«Επιστροφή στην κανονικότητα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αγώνα στην Suzuka της Ιαπωνίας, αφού Verstappen και Perez απέφυγαν τα προβλήματα και σημείωσαν ένα θριαμβευτικό 1-2 για την ομάδα της Red Bull, δείχνοντας πως, όταν δεν υπάρχουν απρόοπτα λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος, είναι δυσκολο να δούμε κάποιον άλλο οδηγό να παίρνει την καρό σημαία. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για τον παγκόσμιο πρωταθλητή αυτή την σεζόν και, όπως και οι προηγούμενες, ήρθε σχετικά εύκολα, αν εξαιρέσουμε τους πρώτους γύρους του αγώνα, στους οποίους ο Verstappen χρειάστηκε να κρατήσει πίσω του τον teammate του στις πρώτες στροφές. Αυτή ήταν επίσης η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Verstappen στην Suzuka. Με τον Perez να παίρνει στην δεύτερη θέση, η Red Bull σημείωσε το τρίτο 1-2 της φετινής χρονιάς και έχει πάρει ήδη σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία των Κατασκευαστών. 

O Sainz ανέβηκε στο βάθρο για ακόμη μια φορά

Ο νικητής του Grand Prix της Αυστραλίας, ο Carlos Sainz, ήταν ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που έκανε το τελευταίο του pit stop και επωφελήθηκε από την πιο φρέσκια γόμα για να προσπεράσει τον Lando Norris της McLaren και τον ομόσταυλό του Charles Leclerc στους τελευταίους γύρους. Ο Leclerc κράτησε τον Norris σε απόσταση αναπνοής και πήρε τελικά την τέταρτη θέση, αφήνοντας 5ο το νεαρό Βρετανό.


Η τελική κατάταξη του αγώνα στην Ιαπωνία.
2 Φωτογραφίες »

Η τελική κατάταξη του αγώνα στην Ιαπωνία.

6ος ο Alonso, χαμηλά ο Hamilton

Ο Fernando Alonso συνέχισε να ηγείται των προσπαθειών της Aston Martin για μάζεμα βαθμών με την έκτη θέση που πήρε, τερματίζοντας ακριβώς μπροστά από τη Mercedes του Russell και τη McLaren του Oscar Piastri. Ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 9η θέση, εκφράζοντας παράπονα για την στρατηγική που ακολούθησε, ενώ τον τελευταίο βαθμό τον πήρε ο τοπικός ήρωας Yuki Tsunoda. 

Στην Κίνα ο επόμενος αγώνας

H Formula 1 παραμένει στην Ασία αλλά μετακομίζει πιο νότια και συγκεκριμένα στη Σαγκάη της Κίνας το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center