Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

GP Καναδά: Εκτός οι 2 Ferrari & επιστροφή στις νίκες για τον Verstappen

 Σχολιάστε 
7.445 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2024)
GP Καναδά: Εκτός οι 2 Ferrari & επιστροφή στις νίκες για τον Verstappen
2 Φωτογραφίες »

- Βροχή, μονομαχίες και στο τέλος νικητής ο Verstappen
- Εγκατέλειψαν 2 Ferrari (Leclerc-Sainz), 1 Red Bull (Perez) & οι Albon και Sargeant
- Δεύτερος ο Lando Norris & στο 3-4 οι Mercedes των Russel και Hamilton

Βροχή, μονομαχίες και στο τέλος νικητής ο Verstappen

Μετά από έναν αγώνα με τα όλα του και την παρένθεση του Grand Prix στο Μονακό, ο Max Verstappen πήρε μία ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο GP Καναδά. Αυτή είναι μάλιστα η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Ολλανδός πιλότος παίρνει την καρό σημαία στην πίστα Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ.

Ο αγώνας ήταν ίσως από τους πιο συναρπαστικούς της σεζόν, καθώς είχε πλούσια δράση, αρκετή βροχή και πολλά ατυχήματα, ενώ και το αυτοκίνητο ασφαλείας είχε την τιμητική του.

Εγκατέλειψαν 2 Ferrari (Leclerc-Sainz), 1 Red Bull (Perez) & οι Albon και Sargeant

Στο 25ο γύρο, με την πίστα να είναι βρεγμένη, ο Logan Sargeant έριξε το μονοθέσιο στις μπαριέρες και εκεί βγήκε για πρώτη φορά την Aston Martin (safety car).

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Scuderia Ferrari μιας και κανένα από τα δύο μονοθέσια δεν κατάφερε να τερματίσει. Το μονοθέσιο του Carlos Sainz συγκρούστηκε με εκείνο του Alex Albon, όταν ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο και ο Albon δεν κατάφερε να τον αποφύγει. Επιπλέον, η Ferrari ρίσκαρε στην επιλογή ελαστικών του Leclerc, εφοδιάζοντας το μονοθέσιο με μαλακή γόμα (slick) τη στιγμή που η πίστα ήταν ακόμα βρεγμένη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει στα pits στο 33ο γύρο και να καταλήξει στην 19η θέση. Λίγους γύρους αργότερα εγκατέλειψε.

Ο ομόσταβλος του νικητή, Sergio Perez, είχε έξοδο στο δεύτερο σικέιν την πίστας και 

Δεύτερος ο Lando Norris & στο 3-4 οι Mercedes των Russel και Hamilton

Αν και άτυχος ο Norris, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση του βάθρου και μερικούς πολύτιμους βαθμούς για την McLaren. Γιατί άτυχος; Αρχικά, όταν βγήκε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας και οι ομάδες αμφιταλατεύονταν για το αν θα βάλουν slick ή ενδιάμεσα ελαστικά, είχε περάσει από την είσοδο των pits, οπότε δεν μπορούσε να μπει αμέσως για να βάλει ένα φρέσκο σετ ελαστικών και όταν έγινε αυτό στον επόμενο γύρο βρέθηκε πίσω από τους Verstappen και Russel. Έπειτα, όταν έκανε προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά του από τον Verstappen μπήκε ξανά το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω του συμβάντος με την σύγκρουση Sainz-Albon και μετά την επανεκκίνηση ο Ολλανδός έχοντας μπει στα pits είχε φρέσκια γόμα στα ελαστικά του και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά σχεδόν στα 2 δλ..

Τελική κατάταξη Grand Prix Καναδά 2024

Autotriti.gr
Autotriti.gr