Γαλλία: Καμπάνια προτρέπει τους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες

1.466 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2024)
Γαλλία: Καμπάνια προτρέπει τους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες
2 Φωτογραφίες »

- Οι άνδρες στη Γαλλία είναι πιο επικίνδυνοι οδηγοί από τις γυναίκες.
- Ευθύνονται για το 84% των θανατηφόρων ατυχημάτων.
- Συμμετέχουν σε ποσοστό 75% στα τροχαία με σοβαρούς τραυματισμούς.
- 93% των νέων ανδρών έχουν εντοπιστεί να οδηγούν μεθυσμένοι.

Καμπάνια για την οδική ασφάλεια στη Γαλλία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας στη Γαλλία, οι γυναίκες οδηγούν ασφαλέστερα από τους άνδρες και γι' αυτό μία νέα καμπάνια στη χώρα προτρέπει τους άνδρες να οδηγούν όπως οι γυναίκες, προκειμένου οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι. Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης προέρχεται από τη Victimes & Citoyens, μια γαλλική ένωση οδικής ασφάλειας, η οποία παράλληλα δημοσιεύει και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Οι άνδρες στη Γαλλία είναι πιο επικίνδυνοι οδηγοί από τις γυναίκες

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας, οι άνδρες ευθύνονται για το 84% των θανατηφόρων ατυχημάτων στη Γαλλία. Αντιπροσωπεύουν επίσης το 75% των τροχαίων που έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς και το 93% στους νέους άνδρες που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Στον αντίποδα οι γυναίκες οδηγοί κάνουν πολύ λιγότερες παραβάσεις στην οδήγηση και έχουν οκτώ φορές λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρα ατυχήματα.


Μία από τις αφίσες της καμπάνιας.
2 Φωτογραφίες »

Μία από τις αφίσες της καμπάνιας.

Μικρή διαφορά στο ποσοστό οδηγών και χιλιομέτρων μεταξύ ανδρών-γυναικών

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι αληθινά επειδή οι άνδρες αποτελούν πολύ μεγαλύτερο μέρος των οδηγών. Ωστόσο, τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες αποτελούν το 42% των καθημερινών οδηγών της Γαλλίας και παλαιότερες μελέτες δείχνουν ότι τα ετήσια χιλιόμετρα τους (11.200 χλμ.) είναι αρκετά κοντά σε αυτά των ανδρών (12.500 χλμ.). Αυτό υποδηλώνει ότι το χάσμα μεταξύ των φύλων στην οδική ασφάλεια δεν οφείλεται στη συχνότητα οδήγησης.

Η Michele Mouton στηρίζει τη νέα καμπάνια

Για να εξαπλώσει τα αποτελέσματα της έρευνας σε όλη τη Γαλλία, η Victimes & Citoyens έχει αναρτήσει μία σειρά από αφίσες σε δημόσια σημεία. Παράλληλα, η διάσημη πρώην οδηγός του WRC, Michele Mouton, μίλησε για τα αποτελέσματα της έρευνας και τη νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει περισσότερους οδηγούς να δείξουν περισσότερη προσοχή.

BLINK GIORTAZEI
test