Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γιατί τα κουπέ SUV ήρθαν για να μείνουν!

Γιατί τα κουπέ SUV ήρθαν για να μείνουν!

3.249 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2022)

Σε ποιον αρέσουν τα κουπέ SUV; Γιατί από τη Mercedes μέχρι τη Skoda και από τη Renault μέχρι την Audi τα κουπέ SUV όλο και αυξάνονται. Μέχρι να τα συνηθίσουμε.

Γεμίσαμε coupe SUV, αλλά το μάτι ακόμα κολλάει πάνω τους!

Τα κουπέ SUV είναι σαν τα pop τραγούδια. Αρέσουν δεν αρέσουν, τα παίζουν τόσο συχνά στο ραδιόφωνο που στο τέλος όλοι τα τραγουδάμε. Με τόσα μοντέλα στους δρόμους, και τα κουπέ SUV είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνουν τα αγαπημένα μας. Ή όχι;
 
Δες για παράδειγμα τη γκάμα της Mercedes. Οι Γερμανοί ίσως έχουν την ομορφότερη γκάμα της υποκατηγορίας αυτής. Για κάθε ένα SUV έχουν και μια κουπέ έκδοση. Όπως ήταν περίπου η περίπτωση με τα σεντάν και τις κουπέ εκδόσεις τους.
 
Από κοντά και η BMW. Με πιο αμφιλεγόμενα σχήματα, οι Βαυαροί έχουν δείξει και αυτοί πως η κατηγορία ήρθε για να μείνει. Το ίδιο και η Audi, με το όνομα Sportback να έχει αποκτήσει τελείως διαφορετικό σχήμα από αυτό που κάποτε είχε.
 
Το κουπέ SUV έχει γίνει ίσως το σύμβολο της εμπλοκής μιας μάρκας με την κατηγορία. Δηλαδή δείχνει πως η μάρκα έχει πλέον τόσο μεγάλη και σημαντική παρουσία στα SUV που πλέον επεκτείνεται και στα πιο ειδικά σχήματα, όπως τα κουπέ.
 
Δεν είναι τυχαίο πως τόσο η Skoda, ήδη με τρία συν ένα (ηλεκτρικό) SUV στη γκάμα της, τώρα λανσάρει και το τελευταίο (το ηλεκτρικό) σε κουπέ έκδοση. Από το Enyaq iV, στο Enyaq iV κουπέ, η Skoda δείχνει πόσο σοβαρά «παίζει» και πόσο κοντά θέλει να είναι με την premium κατηγορία που έχει κάνει τα κουπέ SUV, «δική της» υπόθεση.
 
Και επειδή ακριβώς τα κουπέ SUV είναι βασικά μοντέλα των premium εταιρειών, το σχήμα παραπέμπει αναπόφευκτα σε premium μοντέλο. Κάτι που δεν μένει απαρατήρητο από τους άλλους κατασκευαστές, όπως η Skoda, που με μία απλή κίνηση, το «πατίκωμα» της οροφής, βάζουν και τα δικα τους μοντέλα μαζί με τα premium.
 
Στην ίδια τροχιά και η Renault με το Arkana, πιθανώς το μοντέλο που θα φέρει τα κουπέ SUV στις mainstream μάρκες, αν δει κανείς τις θετικές κριτικές που έχει αποσπάσει, όχι μόνο για τα άλλα του χαρακτηριστικά, αλλά και για το σχήμα και τη σχεδίασή του.
 
Και δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη ότι τα κουπέ SUV ήρθαν για να μείνουν, από το γεγονός ότι πριν καλά καλά ένα νέο SUV λανσαριστεί, αρχίζουν τα κατασκοπευτικά σχέδια του πως θα ήταν μια κουπέ έκδοση.
 
Έτσι ακόμη δεν την είδαμε την Alfa Romeo Tonale, και έχει γεμίσει το ίντερνετ με ιδέες για το πως θα είναι σε κουπέ έκδοση. Και όταν υπάρχει ενδιαφέρον, οι κατασκευαστές το βλέπουν. Δεν θα είναι περίεργο να δούμε και κουπέ την Tonale. Και πιθανώς να μας αρέσει κιόλας.
 
Εσάς; Πως σας φαίνονται τα κουπέ SUV; Είναι του γούστου σας, ή μήπως με όλο και περισσότερα να λανσάρονται, θα γίνουν του γούστου σας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
ΜΟΤΟ