- Ο χθεσινός τελικός έφερε τα πάνω κάτω στην Αθήνα
- Κλειστοί δρόμοι και χωρίς Ηλεκτρικό για 12 ώρες
- Ταλαιπωρία για πολλούς εργαζομένους, ενώ πολλοί δεν πήγαν καν στη δουλειά τους
- Πολύ σημαντική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά με τι αντίκρισμα
Ο χθεσινός τελικός έφερε τα πάνω κάτω στην Αθήνα
Ο τελικός του φετινού Conference League ήταν γνωστό ότι θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και μήνες. Ωστόσο η συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας σε αυτόν, αλλά και η ενδεχόμενη απειλή για επεισόδια ή και τρομοκρατική επίθεση έφερε την έντονη κινητοποίηση των αρχών.
Κλειστοί δρόμοι και χωρίς Ηλεκτρικό για 12 ώρες
Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τον χθεσινό τελικό είχαν τα πάντα. Από κλειστούς δρόμους και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης σε δρόμους 5 δήμων του λεκανοπεδίου (Νέας Ιωνίας, Αθηναίων, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και Πειραιώς), 5.000 αστυνομικούς επι ποδός, αλλαγές στα δρομολόγια λεωφορείων και την διακοπή λειτουργείας για το κοινό του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ). Ο τελευταίος μάλιστα επιστρατεύτηκε αποκλειστικά για τη μεταφορά των φίλων του Ολυμπιακού από το Φάληρο, στον Περισσό. Και όλα αυτά για 12 ώρες, από τις 6 το απόγευμα την Τετάρτης, έως και τις 6 το ξημέρωμα της Πέμπτης.
Ταλαιπωρία για πολλούς εργαζομένους, ενώ πολλοί δεν πήγαν καν στη δουλειά τους
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ, έφεραν τα πάνω κάτω στις μετακινήσεις πολλών Αθηναίων. Οι αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις και μπέρδεμα των επιβατών με τα αλλαγμένα δρομολόγια ήταν πολλές. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που άλλαξαν τελείως το ωράριό τους ή δεν πήγαν καθόλου στις δουλειές τους γιατί δεν είχαν τρόπο να επιστρέψουν μετά στο σπίτι τους. Όσον αφορά τους οδηγούς που διασχίζουν αυτές τις περιοχές, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη διαδρομή τους με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στους παρακείμενους δρόμους.
Πολύ σημαντική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά με τι αντίκρισμα
Ο θρίαμβος της ελληνικής ομάδας είναι αναμφισβήτητος, ενώ τα πανηγύρια για τους ερυθρόλευκους κράτησαν μέχρι το πρωί. Όμως η ελληνική πραγματικότητα του «ότι δε λύνεται, κόβεται» σίγουρα προκαλεί κάποιον προβληματισμό. Ειδικά αν σκεφτούμε πως στο παρελθόν έχουν γίνει ξανά τελικοί μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων στη χώρα μας ή εκδηλώσεις με μαζική προσέλευση κόσμου (πχ. συναυλίες), όμως δεν χρειάστηκε τότε να παρθούν τόσο αυστηρά μέτρα… ερήμωσης περιοχών, απαγόρευσης συναθροίσεων ή μετακίνησης κατοίκων με ειδικές διαπιστεύσεις.
Εσείς, όμως, τι λέτε; Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό και λόγω των πολλών περιστατικών οπαδικής βίας που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες; Ή έχει να κάνει με κάτι άλλο και, αν ναι, τι πιστεύετε πως είναι αυτό;