Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Το νέο μοντέλο που βλέπετε, πρόκειται για ένα εξειδικευμένο project.

Η Aston Martin μας σύστησε τον «Βίκτωρα»

2.889 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2020)

Αυτή είναι η νέα Aston Martin Victor και ήρθε στη ζωή για να αποτίσει φόρο τιμής στην κλασική Aston Martin V8 Vantage.


Το νέο μοντέλο που βλέπετε, πρόκειται για ένα εξειδικευμένο project το οποίο ανατέθηκε στη βρετανική μάρκα από κάποιον πελάτη της και υλοποιήθηκε από το τμήμα Q της Aston Martin. Όπως προαναφέραμε η Victor αποτίει φόρο τιμής στην κλασική Aston Martin V8 Vantage της δεκαετίας του 1970 και του 1980 και πήρε το όνομά της από τον τότε εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας, Victor Gauntlett, ο οποίος «ξαναέχτισε» το εμπορικό σήμα της Aston Martin μεταξύ του 1980 και 1991.
 
Ο Gauntlett επέβλεψε το τελευταίο μισό του αρχικού κύκλου παραγωγής της V8 Vantage και ήταν αυτός που ευθύνεται για τη διαπραγμάτευση της επιστροφής του James Bond στην Aston Martin για την ταινία του 1987 The Living Daylights, στην οποία συμμετείχε μία ειδικά τροποποιημένη V8 Vantage.
 
Η Aston Martin Victor μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών που έχει είναι μία σειρά από ειδικά πάνελ αμαξώματος από ίνες άνθρακα σε ρετρό σχεδιασμό, που εκτός από την εμφάνιση επηρεάζουν θετικά και τις ικανότητες του αυτοκινήτου. Φυσικά ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το σκούρο πράσινο χρώμα που έχουν δώσει οι κατασκευαστές. Στο εσωτερικό, τα ξεχωριστά καθίσματα και ταμπλό του supercar είναι διακοσμημένα με ένα μείγμα από πράσινου και καφέ δέρματος, ενώ οι ίνες άνθρακα και το ξύλο καρυδιάς ολοκληρώνουν την πολυτελή και συνάμα σπορ αίσθηση της καμπίνας.
 
Κλείνοντας να πούμε πως η ισχύς της Victor προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 7,3 λίτρων που προσφέρει 848 άλογα και 821 Nm ροπής. Η κίνηση κατευθύνεται στους πίσω τροχούς  μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Autotriti.gr
OPEL