Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To Audi Q7.

To Audi Q7.

Η Audi ετοιμάζει μεγάλο SUV, θα λέγεται Q9

1.912 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

- Παραμένει μια από τις λίγες εταιρίες χωρίς μεγάλο πολυτελές SUV στον στόλο της
- Το Q9 αναμένεται να είναι εφταθέσιο
- Έρχεται με θερμικούς κινητήρες

Παραμένει μια από τις λίγες εταιρίες χωρίς μεγάλο πολυτελές SUV στον στόλο της

Μέχρι πρότινος η Audi παραμένει μια από τις λίγες premium εταιρίες χωρίς ένα μεγάλο πολυτελές SUV στον στόλο της. Σε αντίθεση, η Mercedes έχει βγάλει στην αγορά την GL/GLS από το 2006 και η BMW την X7 από το 2018. Αυτό πρόκειται να αλλάξει. Με φήμες για ένα Q9 να αιωρούνται αρκετά χρόνια τώρα, ο διευθυντής της  Audi, κ. Jeff Mannering, είπε σε συνέντευξη του σε ξένα μέσα ότι ένα SUV της Audi μπορεί να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη του 2026.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση για το εάν ένα μεγαλύτερο Q μοντέλο βγάζει νόημα για τον ίδιο, απάντησε: «Ναι φυσικά. Αν δείτε τον όγκο [των αυτοκινήτων] των άλλων εταιριών δεν είμαστε στα ίδια επίπεδα που είναι οι άλλοι. Για να δούμε  τι θα γίνει τους επόμενους 24 μήνες».  

Το Q9 αναμένεται να είναι εφταθέσιο

Μπορεί να έρθει και νωρίτερα. Καθώς μια νέα έρευνα δείχνει πως το μοντέλο μπορεί να φτάσει στις αμερικάνικες αγορές εντός του 2025. Πάντως, το Q9 αναμένεται να είναι ένα εφταθέσιο SUV με μπόλικο χώρο ποδιών για τις θέσεις στην τρίτη σειρά. Οι κεντρικές της αγορές θα είναι φυσικά η Αμερική και η Κίνα.

Έρχεται με θερμικούς κινητήρες

Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, το Q9 αναμένεται να έχει θερμικούς κινητήρες. Όπως είχαμε καλύψει και τις προηγούμενες εβδομάδες, ο CEO της εταιρίας έχει δηλώσει πως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν για την Audi, με μακρινό στόχο να σταματήσει την παραγωγή μοντέλων με θερμικούς κινητήρες το 2032.

Mercedes
KIA