Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Audi παραδίδει τα αυτοκίνητα με «πράσινο» καύσιμο R33
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Audi παραδίδει τα αυτοκίνητα με «πράσινο» καύσιμο R33

3.077 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2022)

Αυτοκίνητα γεμισμένα με το φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο R33 παραδίδει η Audi, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται και στα εργοστάσια παραγωγής της μάρκας στη Γερμανία.

Μηδενικό διοξείδιο του άνθρακα θέλει η Audi το 2025

Ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει η Audi είναι η επίτευξη μηδενικών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2025. Μέρος της διαδικασίας περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών μιγμάτων βενζίνης και diesel που είναι ένας συνδυασμός τυπικών ορυκτών καυσίμων και καυσίμων που έχουν προέλθει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό ακριβώς είναι και το καύσιμο που η Audi ονομάζει R33 και χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα που φεύγουν από τις γραμμές παραγωγής της, αλλά και για οχήματα και εξοπλισμό που χρησιμοποιείται επί τόπου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και βενζίνη και diesel R33

Το εν λόγω καύσιμο στην πραγματικότητα αναπτύχθηκε από κοινού από το Volkswagen Group, μαζί με τη Shell και τη Bosch. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα καύσιμο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι συμβατό με τους τρέχοντες κινητήρες και τα πρατήρια καυσίμων. Η Audi έκανε τη μετάβαση στο R33 Blue Diesel το 2021 και τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει και τη βενζίνη R33 Blue.

Κατά 33% βιοκαύσιμο

Το R33 είναι περίπου τα δύο τρίτα (66%) των παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων, με το υπόλοιπο ένα τρίτο (33%) να είναι βιοκαύσιμο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζεται 33. Η βενζίνη χρησιμοποιεί ένα μείγμα αιθανόλης με βιονάφθα, μια ουσία που προέρχεται από υπολείμματα υλικών. Στο μείγμα του diesel, υπάρχουν κυρίως καύσιμα που από φυτικά έλαια σε συνδυασμό με βιοντίζελ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
HUYNDAI
EPEKTASI EGGYHSHS