ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Audi θέλει τις solid-state μπαταρίες.

Η Audi θέλει τις solid-state μπαταρίες

2.071 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Στα μακροπρόθεσμα πλάνα της έχει βάλει η Audi την κατασκευή ενός ηλεκτρικού supercar, ωστόσο για τους ανθρώπους της φίρμας αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μελέτη και την ανάπτυξη των μπαταριών solid-state.

Αυτό ακριβώς τόνισε σε δηλώσεις του ο παγκόσμιος διευθυντής προϊόντων και τεχνολογίας επικοινωνιών της Audi, Peter Oberndorfer, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πλαίσιο του πρόσφατου αγώνα της Formula E στο Βερολίνο.
 
«Για να κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό supercar πιστεύω ότι χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη ανάπτυξη στον τομέα της μπαταρίας», τόνισε αρχικά και συνέχισε «Για να πιάσεις υψηλές ταχύτητες χρειάζεσαι αρκετή μπαταρία, καθώς κανείς δεν θέλει να κάνει μια απόσταση από το Nurburgring στο Μόναχο σε τρεις μέρες».
Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Oberndorfer θα πρέπει οι μπαταρίες ιόντων λιθίου να δώσουν τη θέση τους σε αυτές των solid-state, οι οποίες διαθέτουν στερεά στοιχεία ηλεκτρολυτών και ηλεκτροδίων. Μάλιστα τόνισε πως οι solid-state μπαταρίες απέχουν λίγα χρόνια από τα να κάνουν την εμφάνισή τους και υπογράμμισε πως «νομίζω ότι θα ήταν ένα πλεονέκτημα να αναπτυχθούν, έτσι ώστε οι μπαταρίες να γίνονται ελαφρύτερες και να χρειάζονται λιγότερο χώρο».
 
Ολοκληρώνοντας έκανε και πάλι μια αναφορά σε ένα μελλοντικό ηλεκτρικό supercar, ωστόσο η τοποθέτησή του ήταν ιδιαίτερα προσεκτική με τον Oberndorfer να αναφέρει «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολύ καλή ισορροπία γιατί η μπαταρία βρίσκεται χαμηλά ανάμεσα στους άξονες. Ίσως σε ένα σπορ αυτοκίνητο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Δεν μπορώ να σας πω για ... περισσότερα μελλοντικά σχέδια», κατέληξε.

Mercedes
VW