Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η BYD πάει κόντρα στους δασμούς με νέο εργοστάσιο στην Τουρκία!

 Σχολιάστε 
3.758 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2024)
Η BYD πάει κόντρα στους δασμούς με νέο εργοστάσιο στην Τουρκία!

- Ανακοινώνει τη συμφωνία Τουρκίας-BYD για εργοστάσιο ο Ερντογάν.
- Το νέο εργοστάσιο δίνει στην BYD καλύτερη πρόσβαση στην Ευρώπη.
- Έκανε πίσω στην επιβολή δασμών στους Κινέζους η Τουρκία!

Ανακοινώνει τη συμφωνία Τουρκίας-BYD για εργοστάσιο ο Ερντογάν

Την ώρα που οι δασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινέζικα ηλεκτρικά, τα οποία εισάγονται στην «Γηραιά ήπειρο», βρίσκονται ήδη σε ισχύ, δημοσίευμα υποστηρίζει πως η BYD πρόκειται να δημιουργήσει δικό της εργοστάσιο στην Τουρκία για να κατασκευάζει εκεί τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα που αφορούν τις χώρες της Ευρώπης.

Τα Μέσα του εξωτερικού αποκαλύπτουν πως σύντομα η Τουρκία θα ανακοινώσει επίσημα τη συμφωνία της με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου στα δυτικά της χώρας. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι, χωρίς να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.   

Το νέο εργοστάσιο δίνει στην BYD καλύτερη πρόσβαση στην Ευρώπη

Το νέο εργοστάσιο, για το οποίο θα επενδυθεί περίπου 1 δισ. δολάρια, θα δώσει στην BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτός είναι επί της ουσίας ο λόγος για τον οποίο θα δημιουργηθεί. Όπως προαναφέραμε, η ΕΕ αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, πλήττοντας την BYD με επιπλέον ποσοστό 17,4% πάνω από τον υφιστάμενο συντελεστή 10%.

Έκανε πίσω στην επιβολή δασμών η Τουρκία

Η Τουρκία δήλωσε στις 5 Ιουλίου ότι βάζει φρένο στα σχέδιά της που ανακοινώθηκαν πριν από σχεδόν ένα μήνα για την επιβολή πρόσθετου δασμού 40 τοις εκατό σε όλα τα οχήματα από την Κίνα, επικαλούμενη τις προσπάθειες να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Επεκτείνεται και στον υπόλοιπο κόσμο η BYD

Το τουρκικό εργοστάσιο της BYD δε θα είναι το μοναδικό που θα αφορά την Ευρώπη. Η κινεζική φίρμα κατασκευάζει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο επιβατικών αυτοκινήτων στην Ουγγαρία, το οποίο σκοπεύει να ανοίξει πριν από το 2026. Παράλληλα, διατηρεί εργοστάσια και σε άλλες χώρες του κόσμους, όπως στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, ενώ εξετάζει διάφορες τοποθεσίες για νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS