Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Διέφυγαν του ελέγχου στην Ιταλία, αρκετά μοντέλα diesel του FCA Group...

Διέφυγαν του ελέγχου στην Ιταλία, αρκετά μοντέλα diesel του FCA Group...

Η FCA υπεράνω του νόμου;

7.668 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2017)

Οι Ιταλοί σε μια πιθανή προσπάθεια να στηρίξουν τα «δικά τους παιδιά» ίσως να…ξέχασαν να εκτελέσουν κάποια τεστ-κλειδιά για τους ρύπους των diesel οχημάτων…

Με αναφορά του το Ιταλικό υπουργείο μεταφορών αποκάλυψε ότι επετράπη στην FCA να ξεφύγει από έναν αριθμό κρίσιμων τεστ που εντάσσονται στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων. Η αναφορά περιλαμβάνει έναν αριθμό ελέγχων για παράνομο λογισμικό στον κινητήρα, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για τις Volkswagen, Opel, BMW, Ford και Mercedes-Benz.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μέτρησης σε πραγματικές συνθήκες και τα αποτελέσματα του αντίστροφου κύκλου NEDC σε συνθήκες εργαστηρίου για τα Jeep Cherokee 2.0, Alfa Romeo Giulietta 1.6 και Lancia Ypsilon 1.3, δεν πραγματοποιήθηκαν. Επιπλέον, αυτά τα τρία οχήματα της FCA καθώς και τέσσερα ακόμα έχουν ελλιπή στοιχεία από το τεστ «Aρτεμις» το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει τις συνθήκες αστικής οδήγησης σε εργαστηριακές συνθήκες.

Και τα τρία τεστ αυτά έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποκαλύπτουν τυχόντα συστήματα παραποίησης αποτελεσμάτων αλλά καμία εξήγηση δε δόθηκε σχετικά με τους λόγους που αυτά τα μοντέλα της FCA δεν εξετάστηκαν.

Κατά τη διάρκεια παρόμοιων Γερμανικών και Γαλλικών τεστ, ανακαλύφθηκε ότι το Cherokee 2.0 εξέπεμπε οξείδια του αζώτου μεταξύ 5.3 και 9.9 φορές παραπάνω από το επιτρεπτό όριο. Ακόμα, το Fiat 500L με τον ίδιο κινητήρα 1.6l με την Giulietta εξέπεμπε 5.6 φορές περισσότερα οξείδια του αζώτου από το επιτρεπτό.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος τύπου του Ιταλικού υπουργείου μεταφορών είπε ότι θα δημοσιευτεί μια νέα έκδοση του εγγράφου που θα περιλαμβάνει περισσότερο λεπτομερή στοιχεία για τα τεστ των μοντέλων της FCA τονίζοντας ότι «η FCA δεν έχει παραλείψει κανένα κρίσιμο τεστ».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
SEAT XENOIASTOI