Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H νέα Ferrari Roma.

H Ferrari κερδίζει 86.000 ευρώ από κάθε αυτοκίνητο!

2.412 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2020)

Η Ferrari είναι η μάρκα που, κατά μέσο όρο, βγάζει το μεγαλύτερο κέρδος από κάθε αυτοκίνητο που πουλάει. Πόσα λεφτά μπαίνουν καθαρά στο ταμείο της;


Αριθμούς που προκαλούν συζητήσεις φέρνει στο φως το site Fiat Group World, μια ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε ειδήσεις που αφορούν την Fiat-Chrysler αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εν γένει.

Σύμφωνα με το Fiat Group World, για το 2019, η Volkswagen είχε τα μεγαλύτερα έσοδα αλλά η Toyota ήταν η μάρκα που σημείωσε τα περισσότερα συνολικά κέρδη από όλες τις άλλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων. Οι εταιρείες ωστόσο που σημείωσαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη δεν είναι κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις αλλά η αμερικανική Tesla και η γνωστή σε όλους μας Ferrari.

Και αν πολλοί περίμεναν την παρουσία της Τesla σε αυτή την δυάδα λόγω των μεγάλων επενδύσεων που κάνει ο Μusk σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αυτή της Ferrari προξενεί ερωτήματα. Και όμως, αν και η ιταλική φίρμα πούλησε μόνο 10.131 αυτοκίνητα το 2019, κατάφερε να σημειώσει αύξηση κερδών κατά 23,2%, κάτι που συνεπάγεται πως, κατά μέσο όρο, η Ferrari μέσα από κάθε αυτοκίνητο που πούλησε, έβγαζε καθαρό κέρδος 86.000 ευρώ. Μπορεί το νούμερο να είναι εντυπωσιακό, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως το 2018, το καθαρό κέρδος ήταν λίγο μεγαλύτερο στα 86.801 ευρώ…

Το Fiat World Group, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, αναφέρει πόσα αυτοκίνητα πρέπει να πουλήσουν άλλες εταιρείες για να φτάσουν τα κέρδη που έχει η Ferrari για κάθε ένα δικό της. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η BMW πρέπει να πουλήσει 30 αυτοκίνητα για να έχει το ίδιο κέρδος ενώ η Nissan χρειάζεται να πουλήσει 926!

Toyota
SEAT XENOIASTOI