Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο αγώνας του 2017 σηματοδοτεί μία σημαντική επέτειο: τα 50 χρόνια από τη νίκη των Αμερικανών Dan Gurney και AJ Foytστο Le Mans, στο τιμόνι ενός Ford GT40.

Ο αγώνας του 2017 σηματοδοτεί μία σημαντική επέτειο: τα 50 χρόνια από τη νίκη των Αμερικανών Dan Gurney και AJ Foytστο Le Mans, στο τιμόνι ενός Ford GT40.

Η Ford θέλει τη νίκη στο Le Mans

2.086 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2017)

Μπορεί ο Sebastien Bourdais να λείπει όμως η Ford στοχεύει αποκλειστικά στην νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Το 2016 η Ford είχε νέο αυτοκίνητο, νέα ομάδα και μία νέα πρόκληση να αντιμετωπίσει: τη νίκη στο Le Mans 50 χρόνια μετά το 1-2-3 το 1966.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η ομάδα πήρε μία ιστορική νίκη και έκτοτε έχει γίνει ακόμη πιο δυνατή και διακρίθηκε σε αγώνες σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και στο αμερικανικό Πρωτάθλημα WeatherTech SportsCar.

Σε λίγες ημέρες, τέσσερα Ford GT της ομάδας Chip Ganassi Racing θα παραταχθούν στη γραμμή εκκίνησης του 24ωρου αγώνα του Le Mans στο Circuit de la Sarthe για να υπερασπιστούν την περσινή νίκη του Ford GT με τον αριθμό 68.

Ο αγώνας του 2017 σηματοδοτεί μία σημαντική επέτειο: τα 50 χρόνια από τη νίκη των Αμερικανών Dan Gurney και AJ Foytστο Le Mans, στο τιμόνι ενός Ford GT40. Εκείνη η δεύτερη νίκη από τις τέσσερις συνεχόμενες συνολικά, έβαλε τα θεμέλια για την κυριαρχία της Ford στο μεγαλύτερο αγώνα αυτοκινήτων στον κόσμο.
 
 
Bourdais εκτός, Kanaan εντός στο Le Mans
Το μόνο κομμάτι του παζλ που θα λείπει είναι ο γεννημένος στο Le Mans Sébastien Bourdais, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά το ατύχημα που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα Indianapolis 500. Αυτό είναι πλήγμα για την ομάδα από τη στιγμή που ο Bourdais ήταν μέλος του πληρώματος  με τον αριθμό 68 που πήρε τη νίκη το 2016,όμως οι Joey Hand (ΗΠΑ) και Dirk Müller (Γερμανία) θα έχουν δίπλα τους τον αστέρα των INDYCARΒραζιλιάνο Tony Kanaan για να τους βοηθήσει να δώσουν τη μάχη για το μεγάλο τρόπαιο και πάλι.
 

«Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς τον Seb στο Le Mans» λέει ο Hand. «Όμως είμαστε δυνατό πλήρωμα και είμαστε έτοιμοι γιΆ αυτό. Δουλεύω κάθε μέρα ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα μπορώ να βγάλω τον αγώνα και να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο καθ όλη τη διάρκεια. Ο αγώνας στο Le Mans είναι δύσκολος και από πνευματικής άποψης αλλά η μεγάλη υποστήριξη που έχω από την οικογένειά μου με βοηθά από αυτή τη σκοπιά. Πιστεύω ότι αν είσαι καλά σε όλα τΆ άλλα, θα είσαι καλά και στον αγώνα. Είμασταν τυχεροί που είχαμε αρκετό χρόνο στον προσομοιωτή της Ford Performance και έχω σκεφτεί πολύ τους διαφορετικούς κανονισμούς του Le Mans. Λάθη δε χωράνε αν στοχεύεις στη νίκη, οπότε θέλω να εξασφαλίσω το ότι θα είμαστε συγκροτημένοι».

Οι 24 Ώρες του Le Mans του 2016 ήταν ένας σκληρός αγώνας για το πλήρωμα του Ford GT με τον αριθμό 67 μια και το αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων πριν την εκκίνηση, κάτι που τους στέρησε κάθε ελπίδα. Φέτος, οι Βρετανοί Andy Priaulx και Harry Tincknell μαζί με το Βραζιλιάνο Pipo Derani θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά της μάχης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Skoda