Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Απέχει η Γερμανία στην ψηφοφορία για την επιβολή δασμών στα κινέζικα

1.841 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2024)
Απέχει η Γερμανία στην ψηφοφορία για την επιβολή δασμών στα κινέζικα
3 Φωτογραφίες »

- Αντιτίθεται στους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά που προωθεί η ΕΕ
- Το 1/3 των πωλήσεων των γερμανικών εταιρειών αφορούν την Κίνα
- Οι δασμοί στα κινέζικα μπορεί να απορριφθούν εάν το θέλει η πλειοψηφία

Αντιτίθεται στους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά που προωθεί η ΕΕ

Η Γερμανία αποφάσισε να απέχει από την πρώτη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την επιβολή δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα, 15 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. H Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται θα επιβάλει φορολόγηση 37,6% στα ηλεκτρικά που εισάγονται από την Κίνα, ωθώντας σε όξυνση τις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Πεκίνου για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό.

Το 1/3 των πωλήσεων των γερμανικών εταιρειών αφορούν την Κίνα

Η Γερμανία θα απέχει από την ψηφοφορία, επειδή οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κομισιόν και της κινεζικής κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη και επειδή ακόμη γίνονται έρευνες γύρω από το θέμα, ανέφεραν οι πηγές. Οι γερμανικές εταιρείες, οι οποίες πωλούν το ένα τρίτο των αυτοκινήτων τους ετησίως στην Κίνα, ανησυχούν για τα μέτρα εναντίον τους που μπορεί να πάρει με την σειρά της η Κίνα και φοβούνται να μπουν σε σύγκρουση με έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο.

Οι δασμοί στα κινέζικα μπορεί να απορριφθούν εάν το θέλει η πλειοψηφία

Αυτή η πρώτη ψηφοφορία δεν είναι δεσμευτική αλλά η Κομισιόν υποτίθεται ότι θα λάβει υπόψη το αποτέλεσμα. Θα ακολουθήσει τελική ψηφοφορία το επόμενο διάστημα, όταν η Επιτροπή πιθανότατα θα προτείνει δασμούς στα ηλεκτρικά που έρχονται από την Κίνα διάρκειας 5 ετών. Η πρότασή της μπορεί μπλοκαριστεί εάν αντιταχθεί η πλειοψηφία των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή 15 κράτη-μέλη που εκπροσωπούν το 65% του πληθυσμού της ΕΕ.  

Hyundai
Ford