ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο σύστημα infotainment

 Σχολιάστε 
2.034 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2025)
Η Hyundai αποκάλυψε το νέο σύστημα infotainment
4 Φωτογραφίες »

Μεγάλη οθόνη αφής, με νέο λειτουργικό και τεχνητή νοημοσύνη.
Στα αυτοκίνητα του Ομίλου από το δεύτερο τρίμηνο του 2026.
Ο κάθε χρήστης θα έχει το προφίλ του και θα μπορεί να το συνδέει σε ξένα αυτοκίνητα.
Μέχρι τα τέλη του 2027 θα λανσαριστεί το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+.

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Μεγάλη οθόνη αφής με νέο λειτουργικό και τεχνητή νοημοσύνη

Το σύστημα infotainment, γνωστό και ως σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, στα αυτοκίνητα, γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο και αυτός είναι ο λόγος που οι μάρκες επενδύουν ολοένα και περισσότερα χρήματα για να το εξελίξουν. Στο πλαίσιο αυτό, η Hyundai παρουσίασε τη νέα φίρμα λογισμικού Pleos, καθώς και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς.

Στα αυτοκίνητα του Ομίλου από το δεύτερο τρίμηνο του 2026

Ξεκινώντας με το τελευταίο, το σύστημα ψυχαγωγίας Pleos Connect θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2026 και θα βρίσκεται σε περισσότερα από 20 εκατομμύρια οχήματα έως το 2030. Βασίζεται στο Android Automotive OS και ο τρόπος χειρισμού του μοιάζει αρκετά με αυτό των smartphone, προκειμένου να είναι όσο πιο οικείο γίνεται στον οδηγό και τους επιβάτες.

Η Hyundai δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές εικόνες, αλλά από τις διαθέσιμες μπορούμε να δούμε πως τα μελλοντικά αυτοκίνητα του Ομίλου Hyundai (Hyundai, Kia, Genesis) θα εξοπλίζονται με μία μεγάλη ορθογώνια παραλληλόγραμμή οθόνη αφής. Η οθόνη μοιάζει με τάμπλετ και μέσω αυτής θα γίνονται - αν όχι όλοι - η πλειοψηφία των ρυθμίσεων. Η Hyundai είπε ότι το νέο σύστημα infotainment θα έχει ενσωματωμένο το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Gleo, το οποίο επιτρέπει τον έξυπνο έλεγχο του οχήματος με βάση τη φωνητική αναγνώριση.

Ο κάθε χρήστης θα έχει το προφίλ του και θα μπορεί να το συνδέει σε ξένα αυτοκίνητα

Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν το δικό τους προφίλ, στο οποίο θα μπορούν να συνδέονται σε κάθε αυτοκίνητο που θα έχει το ίδιο σύστημα infotainment και όχι απαραίτητα το δικό τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να έχουν άμεσα διαθέσιμες τις προσωπικές τους ρυθμίσεις ακόμα και αν χρειαστεί να μετακινηθούν με ξένο αυτοκίνητο και όχι το δικό τους!

Μέχρι τα τέλη του 2027 θα λανσαριστεί το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+

Από κει και πέρα, η Hyundai εκτός από τις πρώτες συστάσεις με το επερχόμενο σύστημα infotainment, ανακοίνωσε ότι το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+ θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2027. Η κορεατική μάρκα δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αλλά είπε πως το σύστημα «αναγνωρίζει το περιβάλλον του οχήματος μέσω καμερών και ραντάρ και λαμβάνει πιο περίπλοκες αποφάσεις, χάρη στην εκμάθηση της τεχνητή νοημοσύνη, που συνεχώς προσθέτει νέες πληροφορίες».

ford
GALLOP 2