Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Jaguar «κόβει» 5 μοντέλα και κρατάει μόνο την F-Pace!

 Σχολιάστε 
2.309 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2024)
Η Jaguar «κόβει» 5 μοντέλα και κρατάει μόνο την F-Pace!

- Τέλος οι XE, XF, F-Type, E-Pace και I-Pace.
- Σχεδόν μηδενική η κερδοφορία από τα πέντε μοντέλα.
- Από έξι αυτοκίνητα η γκάμα μειώνεται σε μόλις ένα.
- Ετοιμάζει τρία νέα ηλεκτρικά η Jaguar.

Θα διατηρήσει μόνο την F-Pace

Πέντε μοντέλα θα «κόψει» από την γκάμα της μέχρι το τέλος του έτους η Jaguar. Το μοναδικό αυτοκίνητο που θα παραμείνει θα είναι η F-Pace, αλλά και αυτή προσωρινά, καθώς η βρετανική φίρμα προετοιμάζεται για την επόμενη γενιά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Σχεδόν μηδενική η κερδοφορία από τα πέντε μοντέλα

Σύμφωνα με Μέσα του εξωτερικού η ΧΕ (σεντάν), η XF (σεντάν και βάγκον), η F-Type (σπορ μοντέλο), η E-Pace (SUV), αλλά και το ηλεκτρικό crossover, I-Pace, θα σταματήσουν να πωλούνται μέσα στο 2024. Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Adrian Mardell ανέφερε πως η σχεδόν μηδενική κερδοφορία των προαναφερόμενων αυτοκινήτων είναι η βασική αιτία που οδήγησε την εταιρεία να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Από έξι αυτοκίνητα η γκάμα μειώνεται σε μόλις ένα

Έτσι, η γκάμα της Jaguar θα μειωθεί από τα έξι αυτοκίνητα σε μόλις ένα, διατηρώντας μόνο την F-Pace. Παρά ταύτα, οι άνθρωποι της Jaguar υπολογίζουν πως θα μπορέσουν να βελτιώσουν την κερδοφορία, μιας και από τα 15.324 αυτοκίνητα που πούλησε το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο, η ακριβότερη από τις υπόλοιπες, F-Pace ήταν υπεύθυνη για το 1/3 των πωλήσεων. «Καταργούμε πέντε αυτοκίνητα, όλα χαμηλότερης αξίας», είπε ο Mardell στους επενδυτές. «Κανένα από αυτά δεν είναι οχήματα από τα οποία κερδίσαμε χρήματα, επομένως τα αντικαθιστούμε με νέα οχήματα σε νέες αρχιτεκτονικές».

Ετοιμάζει τρία νέα ηλεκτρικά η Jaguar

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα επόμενα χρόνια η Jaguar θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα, που κατασκευάζονται πάνω στη νέα πλατφόρμα Jaguar Electrified Architecture (JEA). Το πρώτο από αυτά πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2025, αλλά η Jaguar ετοιμάζεται νωρίτερα να παρουσιάσει το πρωτότυπό του.

Hyundai
NISSAN