Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

Τα σκίτσα που διέρρευσαν δείχνουν το νέο SUV της Karma.

Η Karma ετοιμάζει τη δική της «Porsche Cayenne»

2.811 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2021)

Πέραν των δημοφιλών εταιρειών κατασκευής αυτοκίνητων, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα εξελίσσουν και οι μικρότερες εταιρείες. Μία από αυτές είναι η Karma Automotive που σχεδιάζει να φέρει τη δική της ηλεκτροκίνητη... Porsche Cayenne.


Σκίτσα τα οποία κατατέθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, διέρρευσαν και εμφανίζουν το νέο ηλεκτροκίνητο SUV πάνω στο οποίο εργάζεται η Karma. Όπως μπορούμε να δούμε το μοντέλο έχει δεχτεί μεγάλη σχεδιαστική επιρροή από την Porsche Cayenne, όπως και από το Revero GT, το σπορ σεντάν της Karma Automotive.
 
Κάνοντας την αρχή από μπροστά μπορούμε να δούμε μια καμπυλωτή μάσκα, με εμφανείς εισόδους αέρα και λεπτούς προβολείς. Το μοντέλο φαίνεται να έχει επίσης ένα όμορφα σμιλεμένο καπό, αλλά και μία ακόμα είσοδο αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα. Πηγαίνοντας προς τα πίσω μπορούμε να δούμε τους αεραγωγούς που έχουν τοποθετηθεί στα μπροστινά φτερά, τις μεγάλες ζάντες, αλλά και την κεκλιμένη οροφή, στο τέλος της οποίας δεσπόζει μία αεροτομή. Στο πίσω μέρος έχουν εγκατασταθεί εκ νέου λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ όπως στον μπροστά προφυλακτήρα, έτσι και στον πίσω βλέπουμε μεγάλες εισόδους αέρα.
 
Παρόλο που λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο σε αυτό το σημείο, το πιθανότερο είναι να βασιστεί στη νέα πλατφόρμα E-Flex της εταιρείας που είναι «εξαιρετικά ευπροσάρμοστη» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τα πάντα, από αυτόνομα επαγγελματικά βαν έως supercar.
 
Τέλος, μέχρι στιγμής η Karma δεν έχει επιβεβαιώσει το σύστημα κίνησης που θα υιοθετήσει, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα αυτό θα πρόκειται να έχει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης, είτε ως Plug-In υβριδικό, είτε με ένα κινητήρα καύσης ως range extender, είτε φυσικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Mercedes
5 PRAGMATA LINGLONG