Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα προέρχεται από την Auto Express και παρουσιάζει το ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Lotus.

Η Lotus υιοθετεί πλήρως την ηλεκτροκίνηση

2.121 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2020)

Η Lotus ετοιμάζει ένα τελευταίο σπορ αυτοκίνητο που θα εξοπλίζεται από κινητήρα καύσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ηλεκτρική «επίθεση» μέσω της ανάπτυξης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.


Τα πλάνα της Lotus για το ηλεκτρικό hypercar Evija είναι μόνο η αρχή για τη μετάβαση της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο πριν από όλα αυτά ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Phil Popham υπαινίχθηκε πως ένα νέο σπορ αυτοκίνητο πρόκειται να φτάσει τον επόμενο χρόνο και θα μπορούσε να είναι το τελευταίο της εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει βενζινοκινητήρα.

To ηλεκτρικό σεντάν της Lotus θα μπορεί να είναι κάπως έτσι σύμφωνα με την Auto Express.

To ηλεκτρικό σεντάν της Lotus θα μπορεί να είναι κάπως έτσι σύμφωνα με την Auto Express.

 
Μιλώντας για την πορεία της Lotus στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης ο διευθύνων σύμβουλος είπε στο βρετανικό μέσο  Auto Express: «Ένα πράγμα που πιστεύουμε είναι το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και η πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε τέτοια στο μέλλον».
 
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lotus αναμένεται να φτάσει στα τέλη του 2022, ωστόσο οι Βρετανοί έδωσαν στη δημοσιότητα ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, θέλοντας να δώσουν μία πρώτη «γεύση» της εμφάνισης που θα έχει. Σύμφωνα με τον Popham οι ηλεκτρικές Lotus θα υποστηρίζονται από μία νέα πλατφόρμα, που θα αποτελέσει τη βάση και για άλλα μοντέλα.
 
Όπως προαναφέραμε πριν από αυτό η Lotus βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο πρόκειται να αποκαλυφθεί στα μέσα του επόμενου έτους. Ο Popham μέσες άκρες μίλησε για αυτό χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες. Το περιέγραψε ωστόσο ως ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που αντιμετωπίζει κάποια από τα προβλήματα που υπάρχουν στα τρέχοντας αυτοκίνητα της μάρκας όπως οι χώροι για τους επιβάτες, ο αποθηκευτικός χώρος και η συνδεσιμότητα.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως στο μακροπρόθεσμο πλάνο της Lotus και από τη στιγμή που θα έχει εδραιώσει το στόλο της με ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, η εταιρεία θα προσπαθήσει να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της με την προσθήκη νέων σεντάν, GT και πιθανώς ακόμη και SUV μοντέλων.    

Mercedes
OPEL