Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Mercedes έδειξε τη σιλουέτα της τέρμα αεροδυναμικής EQXX
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes έδειξε τη σιλουέτα της τέρμα αεροδυναμικής EQXX

1.960 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2021)

Μία ακόμα εικόνα teaser του νέου της ηλεκτρικού πρωτότυπου με την ονομασία Vision EQXX έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes, η οποία προετοιμάζεται αφού η ημερομηνία των αποκαλυπτήριων πλησιάζει!

Θυμίζει το πρωτότυπο IAA

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εντυπωσιακά σκοπεύει να ξεκινήσει το 2022 η Mercedes, αφού η γερμανική φίρμα έχει προγραμματίσει στις 3 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του ηλεκτρικού concept που ονομάζεται Vision EQXX. Μάλιστα η premium μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα μία καινούργια εικόνα teaser που παρουσιάζει την... τέρμα αεροδυναμική σιλουέτα του αυτοκινήτου, που θα το βοηθήσει στην επίτευξη αυτονομίας άνω των 1.000 χιλιομέτρων! Σε γενικές γραμμές το προφίλ της Vision EQXX θυμίζει το πρωτότυπο Concept IAA που είχε παρουσιάσει η εταιρεία το 2015, έχοντας φυσικά διαφορές. Από την εικόνα δεν μπορούμε να δούμε πολλά, ωστόσο ξεχωρίζει το μπροστινό μέρος που ξεκινάει χαμηλά από το έδαφος, αλλά και η καμπύλη γραμμή της οροφής που μας οδηγεί στο πίσω μέρος.
 

Πιο αεροδυναμικό και από την EQS

Από τις πληροφορίες που έχει επιβεβαιώσει μέχρι και σήμερα η Mercedes αναμένεται η Vision EQXX να γίνει το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ η γερμανική φίρμα. Αυτός ο ισχυρισμός δεν αφορά μόνο την αυτονομία αλλά όπως προαναφέραμε και την αεροδυναμική. Συγκεκριμένα, η Vision EQXX αναμένεται να ξεπεράσει την Mercedes EQS όσον αφορά το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας. Αυτό σημαίνει πως το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο θα έχει συντελεστή οπισθέλκουσας κάτω των  0,20 Cd, τον χαμηλότερο δηλαδή συντελεστή που έχει δει ποτέ όχημα παραγωγής και συναντάμε στην EQS.
 

Μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας

Πέραν της αεροδυναμικής η εταιρεία πρόκειται επίσης να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας της Vision EQXX κατά 20% επιπλέον σε σύγκριση με αυτή της EQS.
 

1.207 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση

Από κει και πέρα κατά το παρελθόν ο διευθυντής της γερμανικής μάρκας Markus Schafer έχει σημειώσει πως πολλά τμήμα της Mercedes έχουν δουλέψει στενά για να πετύχουν τους αριθμούς που θα ανακοινωθούν σε λίγες εβδομάδες, ενώ ανέφερε και τη συμμετοχή της Mercedes-AMG στο όλο πρότζεκτ! Κλείνοντας να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε ειπωθεί από τη μάρκα πως το μοντέλο θα κάνει  το ταξίδι Πεκίνο- Σαγκάη, ήτοι περίπου 1.207 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση! 

Σε λίγες ημέρες το επίσημο ντεμπούτο!
-Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο της Mercedes.
-Αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων.
-Μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας
Ο ερχομός της Mercedes ΕQXX θα φέρει το τέλος στο πρόβλημα της αυτονομίας των ηλεκτρικών; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
OPEL