Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σε ανάκληση περισσοτέρων από 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων Mercedes-Benz με κινητήρες ντίζελ προχωρά στην Ευρώπη η Daimler.

Σε ανάκληση περισσοτέρων από 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων Mercedes-Benz με κινητήρες ντίζελ προχωρά στην Ευρώπη η Daimler.

Η Mercedes μειώνει τις εκπομπές ρύπων NOx

2.323 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2017)

Σε ανάκληση περισσοτέρων από 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων Mercedes-Benz με κινητήρες ντίζελ προχωρά στην Ευρώπη η Daimler, προκειμένου να εγκαταστήσει μια ενημέρωση στο λογισμικό τους, που θα μειώσει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx ).

Σε δηλώσεις της η εταιρεία ανέφερε πως τα μέτρα που λαμβάνονται, γίνονται ώστε να μειωθούν τα οξείδια του αζώτου, τα οποία προκαλούν αναπνευστικά νοσήματα, ενώ σε ότι αφορά το συνολικό κόστος της ανάκλησης θα ανέλθει σε περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Όπως είναι φυσικό η εμπιστοσύνη προς τους κινητήρες diesel έχει κλονιστεί κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία Dieter Zetsche, ο οποίος τόνισε: «Η δημόσια συζήτηση για τους κινητήρες ντίζελ δημιουργεί αβεβαιότητα. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα για να καθησυχάσουμε τους οδηγούς των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία ντίζελ».
 
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κόστος της ενημέρωσης του λογισμικού δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων. Να σημειώσουμε πως τα μέτρα θα αφορούν σχεδόν το σύνολο των οχημάτων Euro 5 και Euro 6 στην Ευρώπη.
 

Η αναγγελία της Mercedes έρχεται σαν συνέχεια των ελέγχων που κάνουν οι γερμανικές αρχές σε όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για θέματα ρύπων. Έτσι, μετά την Audi τον Μάιο 23 εισαγγελείς και περίπου 230 κρατικοί υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών αρχών και των κρατικών ποινικών αρχών, έψαξαν τοποθεσίες της Daimler στη Γερμανία, για ενδεχόμενη χειραγώγηση των συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων.
 
Από τη μεριά της η εταιρεία αναφέρει πως τηρούσε ακριβώς τους κανονισμούς, που επιτρέπουν στα οχήματα να μειώνουν τους ελέγχους εκπομπών ρύπων, για να προστατεύουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου.   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Autotriti.gr
VITO POSO KALO EINAI