Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Nissan θέλει να αποτρέψει όσους οδηγούν στην αριστερή λωρίδα για ώρα

(20/9/2024)
Η Nissan θέλει να αποτρέψει όσους οδηγούν στην αριστερή λωρίδα για ώρα

- Θα το καταφέρει αυτό με το νέο σύστημα υποβοήθησης οδηγού ProPilot 2.1
- Όταν ο οδηγός θα μένει για πολύ ώρα στην αριστερή λωρίδα θα ανάβει προειδοποίηση στο καντράν
- Θα κάνει ντεμπούτο με το νέο X-Trail το 2025

Θα το καταφέρει αυτό με το νέο σύστημα υποβοήθησης οδηγού ProPilot 2.1

Δεν είναι άγνωστο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, οι οδηγοί να «καβαλάνε» την αριστερή λωρίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα στους αυτοκινητόδρομους, παρά τους κινδύνους ή την κίνηση που μπορεί αυτό να προκαλέσει. Αυτό μάλιστα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, με την μάρκα της Nissan να βάζει στόχο να το λύσει παγκοσμίως, δημιουργώντας ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού το οποίο θα ενσωματωθεί στο ProPilot 2.1.

Όταν ο οδηγός θα μένει για πολύ ώρα στην αριστερή λωρίδα θα ανάβει προειδοποίηση στο καντράν

Αυτό, θα λειτουργεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Όταν ο οδηγός θα κάνει μια προσπέραση χρησιμοποιώντας το σύστημα υποβοήθησης ProPilot 2.1, αν παραμείνει για πολύ ώρα στην αριστερή λωρίδα αμέσως θα ανάβει προειδοποίηση στον πίνακα οργάνων για να «ξαναμπεί» στη δεξιά. Το μόνο κακό είναι, ότι το σύστημα αυτό θα ενεργοποιείται μόνο αν ο οδηγός έχει επιλέξει να ενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόματης οδήγησης.

Θα κάνει ντεμπούτο με το νέο X-Trail το 2025

Το νέο σύστημα αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του με το νέο X-Trail το οποίο θα έρθει επίσημα το 2025, ενώ σιγά σιγά θα το δούμε και σε περισσότερα μοντέλα της Nissan. H Nissan είναι η πρώτη μάρκα η οποία φέρνει αυτού του είδους σύστημα στην αγορά, μένει μόνο να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες μάρκες.

Mercedes
OPEL