Η Porsche ανακαλεί την Taycan λόγω προβλήματος στα φρένα

1.476 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2024)
Η Porsche ανακαλεί την Taycan λόγω προβλήματος στα φρένα
4 Φωτογραφίες »

- Μόνο 1% έχουν το πρόβλημα αλλά η Porsche τις ανακαλεί όλες
- Το ζήτημα εμφανίζεται στο σωληνάκι του υγρού φρένων
- Η επισκευή θα γίνει χωρίς καμία χρέωση

Η Porsche ανακαλεί όλες τις Taycan μετά από πρόβλημα που εντόπισε στα φρένα

Η Porsche απηύθυνε κάλεσμα για ανάκληση όλων των Taycan σε κυκλοφορία μετά τον εντοπισμό, από μέρους της, ενός προβλήματος στο σύστημα των φρένων. Το πρόβλημα φαίνεται, προς το παρόν, να επηρεάζει μόνο ένα μικρό μέρος των Taycan που κινούνται στους δρόμους, με την εταιρεία από την Στουτγάρδη να μην ρισκάρει την ασφάλεια των πελατών της και να καλεί σε παγκόσμια ανάκληση. Η Porsche δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν αντιμετωπίζουν από το εν λόγω ζήτημα. Η Porsche έχει βγάλει από το εργοστάσιό της πάνω από 120.000 αυτοκίνητα από το 2020, όταν και έκανε ντεμπούτο η Taycan.

Το ζήτημα εμφανίζεται στο σωληνάκι του υγρού φρένων

Το πρόβλημα που εμφανίζεται σε λίγες, μέχρι στιγμής, Taycan αφορά το σωληνάκι που μεταφέρει το υγρό φρένων στους εμπρόσθιους τροχούς, το οποίο παρουσιάζει ρωγμές με αποτέλεσμα την διαρροή υγρού φρένων και την μη ορθή λειτουργία του συστήματος φρεναρίσματος. Το ζήτημα εντοπίζεται από το χαρακτηριστικό προειδοποιητικό φωτάκι που εμφανίζεται στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Σε αυτήν την περίπτωση οι οδηγοί πρέπει να μεταφέρουν το αυτοκίνητο σε κάποια αντιπροσωπεία. Αν το λαμπάκι είναι κόκκινο η Porsche ζητά από τους οδηγούς να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο και να έρθουν άμεσα σε επαφή με την ίδια την εταιρεία. Αν στα αυτοκίνητα δεν έχει ανάψει κάποιο λαμπάκι τότε είναι απόλυτα ασφαλή προς οδήγηση.


Τα πολυάριθμα τεστ της Porsche δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα στα φρένα
4 Φωτογραφίες »

Τα πολυάριθμα τεστ της Porsche δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα στα φρένα

Η επισκευή θα γίνει χωρίς καμία χρέωση

«Διεξήγαμε κάποιους εσωτερικούς ελέγχους και καταλήξαμε στο ότι το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί υπό κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η ασφάλεια είναι η νούμερο 1 μας προτεραιότητα, οπότε και αποφασίσαμε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τα σωληνάκια των φρένων στους μπροστινούς τροχούς» δήλωσε ο υπεύθυνος του project της Taycan Kevin Giek. «Τα νέα σωληνάκια έχουν νέο μέγεθος και υψηλότερες αντοχές, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόβλημα δεν θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον», συνέχισε.

Η Porsche προσκαλεί τους ιδιοκτήτες να φέρουν τις Taycan στις αντιπροσωπίες όπου το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα αντικαταστήσει τα σωληνάκια χωρίς φυσικά καμία χρέωση και χωρίς αυτό να επηρεάσει την εγγύηση  των αυτοκινήτων. «Όσες Taycan δεν έχουν εμφανίσει το λαμπάκι είναι απόλυτα ασφαλείς προς οδήγηση» συμπλήρωσε ο Giek. Ανέφερε μάλιστα πως λιγότερο από το 1% των Τaycan παρουσιάζουν το πρόβλημα, κάτι το οποίο ήταν ωστόσο αρκετό για να αναλάβει δράση.

Test Center
JEEP