Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Το Vision Renndienst έχει μινιμαλιστικούς προβολείς και σπορ κλειστή μάσκα.

Η Porsche αποκάλυψε το ηλεκτρικό της βαν!

2.244 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2020)

Μόλις χθες η Porsche έδινε στη δημοσιότητα την teaser εικόνα ενός μοντέλου, το οποίο είχε σχεδιάσει αλλά δεν είχε κατασκευάσει και σήμερα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψή του. Ιδού το πρωτότυπο ηλεκτρικό βαν Porsche Vision Renndienst.

Όπως γνωρίζετε η γερμανική μάρκα έχει σε εξέλιξη την καμπάνια «Porsche Unseen», η οποία έχει σκοπό να μας δείξει διάφορα μοντέλα που δημιούργησε η Porsche αλλά δεν προχώρησε ποτέ στην κατασκευή τους. Τα μοντέλα αριθμούνται σε 15, δημιουργήθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2019 και ένα από αυτά είναι το ηλεκτρικό βαν Porsche Vision Renndienst.
 
Το εν λόγω αυτοκίνητο δημιουργήθηκε το 2018 και ποτέ δεν αποκαλύφθηκε μέχρι και σήμερα. Το Vision Renndienst είναι ένα φουτουριστικό βαν που αντλεί την έμπνευσή του από το αντίστοιχο βαν που είχε δημιουργήσει η Porsche μεταξύ του 1983 και 1985 χρησιμοποιώντας ένα Volkswagen T25. Με το όνομα B32 να το συνοδεύει το παρελθοντικό μοντέλο αναπτύχθηκε σε 15 μονάδες και κυρίως ως υποστηρικτικό όχημα για το εμβληματικό αγωνιστικό Group B 959 του Παρίσι-Ντακάρ.  
 
Όπως βλέπουμε το Vision Renndienst έχει μινιμαλιστικούς προβολείς, σπορ κλειστή μπροστινή μάσκα και μεγάλη κεκλιμένη οροφή. Οι σχεδιαστές εγκατέστησαν επίσης ζάντες αλουμινίου πέντε ακτινών και ένα παραδοσιακό οπίσθιο άκρο της Porsche με φωτεινή LED μπάρα.
 
Δυστυχώς, η γερμανική μάρκα κράτησε το καλύτερο για τον εαυτό της, αφού δεν δημοσίευσε εικόνες του εσωτερικού. Ξέρουμε όμως πως το βαν διαθέτει κεντρική θέση οδήγησης και μία καμπίνα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε επιβάτες. Δεδομένου ότι είναι ηλεκτρικό και όλα τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης βρίσκονται κάτω από το πάτωμα, η εταιρεία είπε ότι οι επιβάτες μεταφέρονται σε μια απροσδόκητα ευρύχωρη καμπίνα, ενώ διατηρείται το DNA της Porsche.

Hyundai
NISSAN