Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Silk-FAW θέλει να γίνει Ferrari με το νέο S9

2.216 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

To supercar είναι Plug-in υβριδικό, αποδίδει 1.400 άλογα και προσφέρει στον οδηγό εκρηκτικές επιδόσεις. Η τιμή του στα 2 εκατ. ευρώ κρίνεται όμως πολύ τσουχτερή.

Στην παρουσίαση του Plug-in υβριδικού S9 στην Εβδομάδα Σχεδίασης του Μιλάνο προχώρησε η Silk-FAW, μια start-up εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με προέλευση τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η φίρμα ανακοίνωσε πως η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε ένα νέο εργοστάσιο κοντά στην πόλη Reggio Emilia της Ιταλίας, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στο 2021.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Plug-in υβριδική με 1.400 άλογα
Η ισχύς του S9 πηγάζει από ένα τελευταίας γενιάς Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης που είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου και ακόμη τρία  ηλεκτρικά μοτέρ,  δύο από τα οποία είναι τοποθετημένα στον μπροστινό άξονα. Το βενζινοκίνητο μοτέρ είναι V8, έχει χωρητικότητα 4,0 λίτρα και αποδίδει σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες περισσότερους από 1.400 ίππους ενώ υπεύθυνο για να στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς είναι ένα κιβώτιο 8 σχέσεων.

1,9 δλ για το 0-100
Το Plug-in υβριδικό σύνολο χρησιμοποιεί ένα σύστημα 800 volt που προσφέρει αυτονομία 20 χιλιομέτρων, που σύμφωνα με την φίρμα, είναι αρκετό να κινείται το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη. Η μέγιστη τελική του ταχύτητα είναι 400 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να επιταχύνει από το 0 μέχρι τα 100χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, μέχρι τα 200χλμ./ώρα σε 6 δλ και μέχρι τα 300 σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.

2 εκατομμύρια η τιμή 
Υπεύθυνος για την σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι ο Walter De Silva, πρώην σχεδιαστής του VW Group και μεγάλοι ανταγωνιστές του θα είναι μοντέλα όπως η Aston Martin Valhalla, η McLaren Speedtail και η Mercedes-AMG Project One. H συνολική παραγωγή θα περιοριστεί στα 400 αυτοκίνητα και θα διαρκέσει συνολικά τρία χρόνια. Το κάθε αυτοκίνητο  αναμένεται να κοστίζει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλα όνειρα!
Plug-in υβριδικό, αποδίδει 1.400 άλογα και προσφέρει στον οδηγό εκρηκτικές επιδόσεις. Η τιμή του... τσουχτερή.
Θα μπορούσε μια start-up να πάρει τη θέση της Ferrari χωρίς να έχει κάποια κληρονομιά από πίσω της; Mήπως κυνηγούν φαντάσματα;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
SEAT XENOIASTOI