ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Stellantis δεν έχει ανάγκη την Tesla για τους ρύπους

1.624 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2021)

Την ικανότητα να επιτύχει τους στόχους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει περιβαλλοντικές πιστώσεις από την Tesla, ανακοίνωσε πως έχει από φέτος η Stellantis.

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για τα Ι.Χ. οχήματά που πουλούν σε 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο κατά μέσο όρο. Η FCA, η οποία συγχωνεύτηκε με την PSA για να σχηματίσει την Stellantis, κατά την περίοδο 2019-2021 είχε ξοδέψει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά πιστώσεων CO2 από την Tesla, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, καθώς δεν μπορούσε να τηρήσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις της.
 
Ωστόσο όπως φαίνεται όλα αυτά ανήκουν στον παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τη γαλλική «Le Point», ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα χρειαστεί πια αυτές τις πιστώσεις.
 
«Με την ηλεκτρική τεχνολογία που έφερε η PSA στην Stellantis, θα τηρούμε αυτόνομα τους κανονισμούς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και μάλιστα από φέτος», είπε ο Tavares και συνέχισε. «Έτσι, δεν θα χρειαστεί να ζητήσουμε ευρωπαϊκές πιστώσεις CO2 και η FCA δεν θα χρειάζεται πλέον να συνεργαστεί με την Tesla ή κάποια άλλη εταιρεία».
 
Μάλιστα, μιλώντας στο Reuters, εκπρόσωπος της Stellantis είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τη διακοπή της συμφωνίας. «Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού Groupe PSA και FCA, η Stellantis θα είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους CO2 στην Ευρώπη για το 2021 χωρίς τη συνεργασία με άλλες μάρκες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Stellantis.

Autotriti.gr
NISSAN