Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Toyota επενδύει σε εταιρεία που δοκιμάζει την ιδέα των ιπτάμενων ταξί

1.058 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2024)
Η Toyota επενδύει σε εταιρεία που δοκιμάζει την ιδέα των ιπτάμενων ταξί
2 Φωτογραφίες »

- Η Toyota επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στην Joby Aviation
- Η εταιρεία θα έχει το πρώτο της εναέριο ταξί το 2025
- Οι Ιάπωνες δεν είναι οι μόνοι που έχουν επενδύσει σε αυτή την ιδέα

Η Toyota επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια στην Joby Aviation

Η Toyota επενδύει σε αμερικάνικη εταιρεία, η οποία έχει στόχο να εξελίξει την ιδέα των εναέριων ταξί. Ο ιαπωνικός κολοσσός βρίσκεται σε συνεργασία με την Joby Aviation από το 2020 και μετά την νέα επένδυση ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων, η συνολική επένδυσή των Ιαπώνων έφτασε τα 894 εκατομμύρια. Με αυτά τα λεφτά η Joby Aviation είναι πιο κοντά από ποτέ στο να κάνει την ιδέα των «αεροταξί» πραγματικότητα.

Η εταιρεία θα έχει το πρώτο της εναέριο ταξί το 2025

Σύμφωνα με την εταιρεία από τη Santa Cruz της Καλιφόρνια, τα πρώτα ιπτάμενα ταξί θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2025, ενώ ήδη έχουν γίνει η κατάλληλες προεργασίες για να μεγαλώσει και το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας. Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται στο τέλος της επόμενης χρονιάς στο Ντουμπάι, αφού πρώτα ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα τεστ ασφαλείας.

Οι Ιάπωνες δεν είναι οι μόνοι που έχουν επενδύσει σε αυτή την ιδέα

Η Toyota δεν είναι η μόνη μάρκα αυτοκινήτου που πιστεύει στην ιδέα των ιπτάμενων ταξί. Πολλές μάρκες έχουν πιστέψει σε αυτή την ιδέα συμπεριλαμβανομένων των Hyundai με το S-A2 ιπτάμενο ταξί (είναι ικανό να φτάσει τα 193 χλμ/ώρα) που έκανε το ντεμπούτο του στο Λας Βέγκας πέρυσι, αλλά και της Xpeng με το Xpeng X2 eVOTL, το οποίο έκανε την πρώτη του πτήση τη περσινή χρονιά. Τέλος, και η Stellantis ετοιμάζει τη δική της εκδοχή του εναέριου ταξί, αφού βρίσκεται σε συνεργασία με την Archer Aviation για να λανσάρει το δικό της Midnight aircraft μέχρι το τέλος του 2024.
 

Mercedes
Autotriti.gr