Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η ΑΒT αύξησε την απόδοση του twin-turbo V8 κινητήρα στα 710 άλογα και τα 910 Nm ροπής.

Aισθητικές επεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση της Urus δεν έχουν γίνει.

H Urus της ABT

3.833 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

To Super SUV χάρη στην φροντίδα της ABT έφτασε σε ισχύ τα 710 άλογα και τα 910 Nm ροπής. Ποια η σύγκρισή του με το Jeep Grand Cherokee Trackhawk;

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ABT άφησε λίγο στην άκρη τα «παραδοσιακά» μοντέλα του VW Group (VW, SEAT, Skoda, Audi) και αποφάσισε να ασχοληθεί με την μια άλλη μάρκα-μέλος του ομίλου, την Lamborghini.
 
Στο νέο της πακέτο για το Super SUV με την ονομασία Urus, η ΑΒT αύξησε την απόδοση του twin-turbo V8 κινητήρα από τους 650 ίππους και τα 850 Nm ροπής στα 710 άλογα και τα 910 Nm ροπής φτάνοντας περίπου σε ιπποδύναμη το πανίσχυρο Jeep Grand Cherokee Trackhawk των 717 ίππων με τον V8 6,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Σύμφωνα με την ABT, τα 70 επιπλέον άλογα δίνουν την δυνατότητα στην Urus να κάνει τώρα το σπριντ από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα δηλαδή 0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την εργοστασιακή και 0,1 δευτερόλεπτο πιο αργά από το Trackhawk. O οίκος δεν έχει αποκαλύψει αν έχει αυξηθεί η μέγιστη τελική ταχύτητα του μοντέλου που πάντως είναι ήδη αρκετά ψηλά στα 305 χλμ./ώρα.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει στο μέλλον μια πιο ισχυρή Urus αλλά δεν θέλει να απευθυνθεί σε βελτιωτικό οίκο, τότε φήμες κάνουν λόγο πως σύντομα θα κάνει ντεμπούτο η Performante έκδοση του μοντέλου. Αυτή θα βασιστεί πάνω στο ST-X concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα και λέγεται πως θα έχει ισχύ στα επίπεδα της επερχόμενης Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Aισθητικές επεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση της Urus δεν έχουν γίνει αφού έτσι και αλλιώς η Urus είναι αρκετά επιθετική. Παρά ταύτα, ο οίκος επέλεξε τις μεγαλύτερες διαθέσιμες ζάντες Taigete των 23 ιντσών.
 

Toyota
Skoda