Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η διαμάχη που απειλεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

3.847 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

Αυτή είναι η αιτία που ίσως υπονομεύσει το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Mια διαμάχη που μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες στην παραγωγή πολλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκαλύπτει το Reuters. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογραφικός οργανισμός αποκαλύπτει πως οι νοτιοκορεάτικές εταιρείες προμήθειες ηλεκτρικών μπαταριών SK Innovation και LG Chem βρίσκονται σε μια έντονη διαμάχη που έχει ήδη πάρει ήδη τον δρόμο των δικαστηρίων.

Η LG Chem κατηγορεί την SK Innovation ότι πήρε στο προσωπικό της παλιά στελέχη της που, χάρη στις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από τις δικές της εμπορικές συμφωνίες, μπόρεσαν και πέτυχαν για την SKI μια πολλών δισεκατομμυρίων συμφωνία με την Volkswagen.

Oι δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις με σκοπό να αποτρέψουν η μία την άλλη από το να εισάγει και να πουλά μπαταρίες στην VW για τα αυτοκίνητα που παράγονται στις ΗΠΑ αλλά και σε μια σειρά από μοντέλα όπως στο Chevrolet Bolt, στα επερχόμενα ηλεκτρικά pick-up, στην Ι-Pace, στο Audi E-Tron κ.α.

Καθηγητής Πανεπιστημίου που παρακολουθεί τις εξελίξεις κάνει λόγο πως «όποιος χάσει την μάχη θα υποστεί σοβαρή ζημιά εκτός εάν οι δύο εταιρείες τα βρουν με διακανονισμό», ωστόσο υπάρχει η περίπτωση το δικαστήριο να αποκλείσει και τις δύο εταιρείες από το να κάνουν συμφωνίες στο έδαφος των ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι από το οποίο ίσως επωφεληθεί κάποια τρίτη εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Ford πάντως δήλωσε πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που εμπλέκονται ενθαρρύνουν τις εταιρείες να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG