Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η ευρωπαϊκή έκδοση του Mazda EZ 6 σε δοκιμές στη Γερμανία

(20/9/2024)
Η ευρωπαϊκή έκδοση του Mazda EZ 6 σε δοκιμές στη Γερμανία

- Τεστ στη Γερμανία περνάει το EZ 6, βαριά καμουφλαρισμένο
- Με επιθετικό στυλ και μεγάλη αεροτομή
- Με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug in υβριδικό κινητήριο σύνολο

Τεστ στη Γερμανία περνάει το EZ 6, βαριά καμουφλαρισμένο

Μετά την ανακοίνωση της Mazda τον Αύγουστο, ότι το EZ 6 θα αποτελέσει παγκόσμιο μοντέλο και θα έρθει και στην Ευρώπη, το νέο ηλεκτρικό της ιαπωνικής εταιρείας πιάστηκε να δοκιμάζεται βαριά καμουφλαρισμένο σε πίστα στη Γερμανία. Όλα δείχνουν, ότι οι Ιάπωνες προετοιμάζουν μια ευρωπαϊκή έκδοση, την οποία φήμες την φέρουν να κυκλοφορεί επίσημα το 2025.

Με επιθετικό στυλ και μεγάλη αεροτομή

Το νέο μοντέλο της Mazda παρά το βαρύ καμουφλάζ, φαίνεται να έχει επιθετικό στυλ, ενώ αυτό που έχει ιντριγκάρει τους πάντες είναι η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το EZ-6 είναι ένα αυτοκίνητο που προέρχεται από την κοινοπραξία της Mazda με την Changan και μοιράζεται βασικά στοιχεία με το Deepal SL03. Έχει μήκος 4.921 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ., ύψος 1.485 χλστ, και ζυγίζει 1820 κιλά, ενώ φοράει 19άρες ζάντες, και διαθέτει μεγάλη γρίλια και λεπτά φωτιστικά σώματα.

Με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug in υβριδικό κινητήριο σύνολοv

Λεπτομερείς προδιαγραφές του EZ-6 δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αν και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρχουν πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης. Το ηλεκτρικό θα προσφέρει αυτονομία έως και 600 χλμ., ενώ το PHEV αναμένεται να παρέχει έως και 1.000 χλμ. αυτονομία. Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως θα βγεί και μία έκδοση με range extender, κάτι που ισχύει για το ΜΧ-30 R-EV μέσω της επιστροφής του περιστροφικού κινητήρα. Βέβαια σε αυτό το range extender δεν ισχύει αυτό, αφού θα φοράει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λτ.

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS